Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Франківські мандрівники поділилися секретами успішних подорожей

Франківські мандрівники поділилися секретами успішних подорожей

27.09.2016, 20:00

Сьогодні, 27 вересня, у світі відзначають День туризму. 0342.ua поспілкувалися із франківськими подорожуючими, які поділилися враженнями та секретами успішних мандрівок. 

Наталія Каблюк — відомий івано-франківський фотограф, чиї роботи мають велику популярність в соціальних мережах. Вона побувала в 25 країнах світу.

Підготовка до подорожей
"Зазвичай, подорожуємо з чоловіком удвох, або з перевіреними людьми, оскільки, кожна подорож — це "екстрим", а люди схильні до паніки та істерики, що створює проблеми. Кожного року, в мене є мінімум 3 заплановані великі подорожі і 5-6 незапланованих. Багато поїздок є спонтанними.
Ми завжди схиляємось до стилю економних поїздок, ночівлі в друзів, в кемпінгах або в автомобілі. Також, можна зекономити велику суму грошей, якщо забронювати номер в день заїзду. Беремо з собою мінімум речей. Найголовніше, це гроші і документи, фотоапарати і дрон", —  розповідає вона.  Нещодавні поїздки "Наприклад, остання подорож в Румунію на високогірну дорогу Трансфагараш. Цього року, весною я відправилася підкорити вершину Монблан у Франції вже вдруге, але через погодні умови прийшлося змінити маршрут і поїхати до Риму, а також покататися Італією. Ріва дель Ґарда, Бардоліно та ще з десяток міст навколо неймовірно красивого озера Ґарда, Флоренція і Венеція  приємно здивували", —  ділиться Наталія своїми враженнями.  Найкраща поїздка Вона каже, що найбільше запам'яталася серпнева подорож: "Ми дуже любимо подорожувати автомобілем і вирішили поїхати в Норвегію. Маршрут, довжиною 8000 км, складався з безкінечної кількісті мостів, фіорди та височенних гір, які справили неабияке враження на нас!" 14484732_10205512692575268_2537287175944405669_n Плани на майбутнє "Цього року буде ще одна поїздка в Берлін, Будапешт і велика подорож в Португалію та Іспанію. Там ми ще не були. Зима —  це ідеальний період для подорожей на схід. Така мандрівка потребує детальної підготовки. На разі, ми вагаємось між Непалом та Індією і Тайландом. Скоріш за все, зупинимось на другому варіанті, але така поїздка потребує значно більше часу і грошей. Довгий переліт та акліматизація вимагає виділення на цю подорож до 25 днів", —  ділиться планами відомий франківський фотограф. Олена Рожко —  старший менеджер туристичної фірми "Рома-тур", подорожує не менше 3-4 разів на рік. Це як наркотик, чим більше подорожуєш, тим більше хочеться. Найкраща подорож "Важко сказати, яка країна вразила найбільше, кожна по-своєму чудова і неповторна. Мене приваблює Європа, об'їздила її майже всю, винятком поки що є Великобританія і Португалія. Країна, де я почуваю себе дуже комфортно і куди мені постійно хочеться вертатися - Іспанія. Там мене вразили люди, які надзвичайно щирі і доброзичливі і завжди готові допомогти",  —  ділиться деталями вона.
Нещодавні поїздки  Олена віддає перевагу Європі: "З останніх подорожей дуже запам'яталась Швейцарія. Всі чули про високий рівень життя, швейцарські банки і годинники, але мало хто, не побачивши на власні очі, в повній мірі уявляє красу Альпійських гір і прозорих блакитних озер. Два тижні назад, я повернулася з Італії, де відпочивала на морському узбережжі біля Неаполя. Італія – це історія, мистецтво і надзвичайно смачна кухня".   14513738_1270497126345803_65917082_o Про бюджет Вважає, що бюджет подорожі не повинен бути надто великим. Для неї краще відвідати більше цікавих країн і отримати незабутні враження, ніж відпочити у шикарному 5-зірковому готелі. Надія Черниш —  франківська мандрівниця, яка побувала в 16 країнах світу.  "Люблю подорожувати і намагаюся це робити кожних 3-4 місяці. Чим довше сиджу дома, тим гірше стає мені. Мандри — це спосіб самовдосконалення. Тому, вибираю місця, які дозволяють  отримати нові враження." Найкраща поїздка
Найбільше її вразили Африка та Центральна Америка. А Тайланд здався дуже "попсовими". Підготовка та бюджет Найнеобхідніші речі — документи та гроші. Вона витрачає в середньому 10 доларів на день, а кожна поїздка триває 2-3 тижні.  Плани на майбутнє "Маю мрію відправитися на південний схід Австралії,  Соломонові острови та в Папуа Нову Гвінею. Також хочу відвідати Іран, де мене чекають скелі, пустелі,  Перська затока та старовинні міста. Загалом, має бути цікаво",  — розповідає Надія про свої майбутні подорожі.   11052513_10203950684322009_2064856393098719847_n Із повним списком туристичних компаній Івано-Франківська ви можете ознайомитися за цим посиланням

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
252