Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополю загрожує екологічне лихо: біля міста гниють сотні трупів свиней

Тернополю загрожує екологічне лихо: біля міста гниють сотні трупів свиней

26.09.2016, 19:15
В селі Острів, що одразу за Тернополем, лежать цілі купи трупів свиней.
Дорослі свині і маленькі поросята - мертві тварини лежать в купах багна на відкритому повітрі - ось яка картина в селі Острів. Про це написав читач на 20 хвилин.
"В селі Острів ось таке можна побачити просто зараз – це так звана «утилізація» від костомельного заводу! Це ж просто якийсь жах! Невже нікому нема діла, що нас труять? Повинен же хтось відповідати за це?" - пише читач.
Ось як коментує цю подію державна екологічна інспекція в Тернопільській області.
 - Є закон України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», - пояснив заступник начальника державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц. - У ст. 4 цього Закону чітко йдеться про те, хто є органами державними управління у цій сфері. Зокрема, це Кабмін, центральні органи виконавчої влади і на місцях – Держпродспоживслужба, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування. Держпродспоживслужба – нова структура, до якої входять колишні санстанція, ветеринарна інспекція, захист прав споживачів.
Якщо рештки тварин перебувають на території заводу – суб’єкта господарювання, - ветеринари мають перевірити, як вони їх зберігають, чи нема порушень. Саме ветеринари здійснюють зараз державний контроль та нагляд у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження, пояснив Едуард Ференц.
Якщо відходи спалюватимуть, що шкодитиме атмосфері – тут задіюють екологічну службу.Скажімо, якщо йде дощ і все потрапляє в стічні води, чи забруднили землю, - це питання екологів.
Гаряча лінія Держпродспоживслужби в Тернопільській області: (0352) 52-30-18.
1474873082_IMG-20160925-WA0091474873176_IMG-20160925-WA012

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
218