Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Команда Надала, позбувшись тренера-невдахи, зуміла нарешті зробити те, у що ніхто не вірив

Команда Надала, позбувшись тренера-невдахи, зуміла нарешті зробити те, у що ніхто не вірив

26.09.2016, 09:30
ФК «Тернопіль» в 11-му чемпіонату першої ліги святкував свою першу перемогу. Програючи по ходу матчу київському «Арсеналу» муніципали знайшли в собі сили не лише зрівняти рахунок, а й вирвати перемогу – 2:1. Героєм зустрічі став молодий нападник тернополян Артур Дорі, котрий записав на свій рахунок дубль. 
Про кадрові проблеми ФК «Тернопіль» вже сказано і написано багато, але перед звітним матчем вони й справді були серйозними. Після того, як з попереднім головним тренером муніципалів пішло п’ятеро гравців (Шевчук, Наконечний, Гевлич, Шейко, Черномаз), на тернопільську команду насипалася епідемія травм. У клубному лазареті до Андрія Різника додалися Валерій Скидан та Тарас Кривий. Дорогою з Маріуполя затемпературили Ігор Курило та Тарас Червонецький, а на додачу на передматчевому тренуванні пошкодив ногу лівий оборонець Андріан Бабич. На щастя, кількох гравців лікарям вдалося поставили на ноги, інші грали на уколах, а Ярослав Солонинко повернувся в розташування команди. Таким чином у ФК «Тернопіль» назбиралося достатня кількість футболістів, які зі всіх сил намагалися бути однією командою та показати, що вони гідні грати та перемагати у першій лізі.    
Матч нагадував гойдалки, коли то одна, то інша команда перехоплювала ініціативу. Перший по-справжньому небезпечний момент у матчі виник на 14-й хвилині, коли після передачі Сергія Полянчука потужно з середньої відстані пробив Юрій Соколовський, щоправда м’яч полетів трішки вище воріт. У середині першого тайму просто зобов’язаний був забивати Полянчук, якому м’яч відкотив Тарас Гром’як, обігравши по ходу двох опікунів. Але удар у Сергія відверто не вдався. Гості теж не особливо відсиджувалися в обороні. Однак, якщо в першому гольовому епізоді, після удару головою Артема Пилипенка, м’яч з порожніх воріт вибив капітан муніципалів Ігор Курило, то в другому - гості зуміли відзначитися. Із зони лівого тернопільського оборонця Андріана Бабича пішла прострільна передача, яку, випередивши тернопільських оборонців, замкнув Сергій Семенюк – 0:1.
Витримавши натиск у стартові хвилини другого тайму, під час яких чудову гру продемонстрував кіпер ФК «Тернопіль» Віталій Мирний (щонайменше в трьох епізодах продемонстрував вищий пілотаж), тернополяни перехопили ініціативу. Так, в одній атаці могли забивати Тарас Гром’як та Степан Клекот, але цього разу майстерність продемонстрував страж воріт «Арсеналу» Дмитро Іванов. Ключовим моментом у матчі став вихід на поле на останні 30 хвилин гри нападника ФК «Тернопіль» Артура Дорі. Саме йому випала честь стати героєм матчу. На 75-й хвилині Сергій Полянчук поборовся з захисниками гостей, перехопив м’яча та відпасував на Дорі. Нападник господарів в один дотик завдав точного удару в нижній кут воріт – 1:1. Цей гол окрилив тернополян і ті, надійно граючи в обороні, раз по раз створювали небезпечні моменти. І якщо Ігор Вонс зі штрафного пробив вище воріт, Дорі не реалізував передачу Червонецького, а сам Червонецький пробив по центру прямо руки воротарю «Арсеналу», то на 86-й хвилині тернополяни таки досягли свого. Після передачі Тараса Червонецького Дорі не роздумуючи точно пробив над воротарем – 2:1. Могли муніципали і збільшити свою перевагу. Однак у одному епізоді удар ножицями Червонецького парирував кіпер гостей, а в компенсований час він ж потягнув м’яча з нижнього кута воріт після сольного проходу Артура Дорі.
Ця перемога стала першою для ФК «Тернопіль» у чемпіонаті. І хоча вона не підняла команду з останнього рядка турнірної таблиці, але, сподіваємося, що наші земляки повірять у свої сили та у наступних поєдинках і далі будуть тішити своїх шанувальників змістовною та результативною грою.  

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
186