Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільські школярі влаштували благодійний кулінарний ярмарок

Тернопільські школярі влаштували благодійний кулінарний ярмарок

22.09.2016, 21:32
Осінь – час ярмаркувати! У тернопільській школі №3 вже традиційно відбувся благодійний кулінарний ярмарок. Учні та батьки спільно приготували чимало смаколиків. Дегустували їх і наші кореспонденти.
Солодощі, різноманітна випічка, напої, бургери, канапки на будь-який смак та безліч інших смаколиків власноруч, спільно з батьками, приготували учні тернопільської спеціалізованої школи №3. Вже десятий рік поспіль у навчальному закладі влаштовують осінній благодійний ярмарок.
ЛЮДМИЛА СТАСИШЕН, заступник директора школи  №3: «Ми стараємося викликати у дітей милосердя, вони хочуть допомогти тим людям, які насправді того потребують. Батьки відгукуються з великим задоволенням, вони чекають уже цього ярмарку, кілька днів готуються до нього, звичайно, що вся випічка і всі страви приготовлені свіжі. Кошти, вилучені з ярмарку ми віддаємо бійцям АТО, це буде адресна допомога, також ми вже багато років співпрацюємо зі школою для слабозорих УТОС, допомагаємо сиротам і підтримуємо онкохворих».
Підтримали шкільну традицію ярмаркувати  чимало батьків. Учень 2 класу, Ілля Скоробагатов разом із мамою, цьогоріч приготував корзинки, хлопчик зізнається поки допомагав, чимало встиг і скуштувати, передає ІНТБ
 ІЛЛЯ СКОРОБАГАТОВ, учень 2-Б класу: «Я різав ковбасу, мастив маслом і потім їв»
Однак на продаж все ж залишилося, додає мама учня і  запевняє, спільно з усім класом у них вийшов фуршетний стіл для справжніх гурманів.
ЮЛІЯ СКОРОБАГАТОВА, мама учня 2-Б класу: «Продали дуже багато, ми цього року, бачу, популярні. Продаємо не дорого, 5 гривень, що 3 гривні, що 2  гривні, в залежності по-розміру і по тому, що там в складі».
Такий захід є надзвичайно корисним, адже об’єднує колективи і батьків, і учнів, кажуть у школі. Крім того, подібні акції   допомагають дітям зрозуміти, що таке благодійність.
ЛІЛІЯ КОРОСТІЛЬ, мама двох учнів школи №3: «Ярмарка має дуже багато плюсів, адже це спільна робота вдома, дітки допомагають мені і спекти, і проявити якусь креативність, бо сьогодні наші діти вже дуже сучасні і тільки одними пампушками ніяк не можемо обійтися, то сьогодні ми виробляли і тірамісу і міні-бургери, тобто кожен рік. Починалося все з банальних фруктів і овочів, а зараз, самі бачите який в нас величезний асортимент».
Галина Сташук, була однією з господинь столу, який представляв   3-А. Жінка розповідає, кожен, хто долучився до приготування смаколиків, слідкував не лише за тим, щоб було смачно і гарно, але й прагнув максимально зробити страви корисними.
ГАЛИНА СТАШУК, мама учня 3-А класу: «Пекли горішки, готували корзинки, їжачків наробили, сирничків напекли, готували всім класом спільно, кожна мама, що змогла, те і приготувала. Композицію зробили, кожен доклався».
Загалом долучилися до ярмарку учні з 1 по 10  класи. Придбати продукцію за доступними цінами мали можливість усі охочі, а вилучені з ярмарку кошти передадуть на благодійність.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
261