Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопіль готується до опалювального сезону

Тернопіль готується до опалювального сезону

21.09.2016, 21:30
Представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків зустрілись з міським головою та профільними спеціалістами управління ЖКГ для обговорення актуальних для ОСББ питань. Зокрема, підготовки до осінньо-зимового періоду.
СЕРГІЙ ЛУПАК, керівник громадської спілки «Рада ОСББ»: «Також про повернення коштів невикористаних, які приватні підприємства, тобто надають послуги, але неякісно надають. Або є в них залишок коштів. Вони ці кошти повинні повернути на рахунок ОСББ. В Законі про ОСББ ця норма є прописана. Просто деякі приватні підприємства не дотримуються цієї норми. Також обговорювали питання про сміття. Адже ви бачте, яка ситуація, але це не тільки по Тернополі, а й по всій Україні, я думаю. Щодо запаху з контейнерів, щодо рідини, яка відбивається».
Щодо опалювального періоду, то тут також не все так просто. Оскільки багато ОСББ в Тернополі створені цього року, то не всі їхні представники знають до чого потрібно бути готовими, передає ІНТБ.
Представники ОСББ кажуть, завдяки цим зустрічам частину проблемних питань почали вирішувати.
ОЛЕСЯ ЧВАНКІНА, голова правління ОСББ, Довженка 6а: «Сьогодні найактуальніша інформація, суто для мене – це була інформація по видачі довідок. Тому що, дійсно, ми стикнулися з проблемою, коли немає доступу до єдиної бази з пропискою-випискою людей, оскільки голова ОСББ повинен видати довідку форми №3, то, бувають ситуації, коли дорослі прописані – це можна перевірити по наявності паспорта, штампу в паспорті, а діти в нас, получається, в висячому положенні. І, наскільки я зрозуміла, ця проблема буде вирішена 1-го жовтня, буде створена єдина база даних, і кожен голова ОСБББ, який буде мати в цьому необхідність – буде мати до неї доступ».
СЕРГІЙ ЛУПАК, керівник громадської спілки «Рада ОСББ»: «Держгірпромнагляд» заставляє ОСББ, а також керівників ЖКГ призначити відповідальну особу за технічний стан ліфта. Як ми, представники ОСББ, можем відповідати за той ліфт, в якому він стані, наприклад. Я не маю доступу до шлейфів чи до тросиків тих самих. Ми оплачуємо за технічне обслуговування, значить, та організація має повністю відповідати за цей ліфт. А це виходить, що ми їм оплачуємо кошти, з ліфтом щось станеться – ми відповідаємо. Значить, дано доручення представникам структурних органів, щоб розробити цю процедуру і щоб повністю відповідала за ліфтове господарство та організація, яка бере кошти за ліфтове обслуговування».
Наразі в Тернополі є більше 420-ти ОСББ.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
216