Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Як пройшов фестиваль «Борщівська вишиванка» на Тернопільщині?

Як пройшов фестиваль «Борщівська вишиванка» на Тернопільщині?

20.09.2016, 19:30
Вдев’яте у Борщеві відбувся обласний фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка», присвячений унікальній техніці вишивки, завдяки якій сорочки звідси впізнають у всьому світі. На свято прибули гості не лише з різних областей України, але й із-за кордону.
У центрі міста майстрині представили вишиті роботи: рушники, серветки, скатертини, пошивки, доріжки, інші предмети вжиткового мистецтва. Але найбільшу увагу, безперечно, приділено борщівській сорочці - багатій своєю вишивкою, своєрідній та неповторній серед народного одягу українців.
Всіх гостей частували борщем, що вражав різноманіттям рецептів та способами подачі. До приготування борщу долучилися й представники влади. Загальноосвітні заклади району (працівники та учні) пригощали всіх бажаючих домашньою випічкою.
Також під час фестивалю проводилась благодійна акція «Допомога бійцям АТО». В цьому році всі виручені кошти будуть передані громадській організації «Самооборона Борщівщини» (керівник Світлана Соррентіно), яка спільно із представниками райвійськкомату збирали кошти на ремонт УАЗа, який їм передали з Мельниці-Подільської, і на який з нетерпінням чекає на передовій 44-та Тернопільська медична бригада.
Учасників фестивалю привітали голова облдержадміністрації Степан Барна, облради Віктор Овчарук, голови Борщівської райдержадміністрації Людмила Юзьків, райради Іван Кобилянський, народний депутат України Олег Барна.
3456

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
185