Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Перше судове засідання між учасниками АТО і мером закінчилося лайкою. У справі оголосили перерву

Перше судове засідання між учасниками АТО і мером закінчилося лайкою. У справі оголосили перерву

16.09.2016, 18:17

Сьогодні в міському суді Івано-Франківська розпочався цивільний процес між учасниками АТО і мером міста Русланом Марцінківим. У судовому порядку АТОвці вимагали захистити свою честь і гідність.

Звинувачення полягали в тому, що своїми висловлюваннями очільник Івано-Франківська підриває ділову репутацію громадських об’єднань учасників АТО.

У відповідних позовних заявах від керманича міста вимагали не лише публічних вибачень, але й компенсації моральної шкоди у розмірі ста тисяч гривень.
14359765_1832527953647708_1331149477_o

Судовий процес за позовом АТОвців проти мера Марцінківа

На сам судовий процес очільник Івано-Франківська не з‘явився. Як показали світлини на його сторінці у фейсбук Руслан Марцінків літературно збагачувався на Книжковому форумі у Львові.
1

Судовий процес, який починався досить спокійно, закінчився лайкою. Власне адвокат Марцінківа назвав його слова в адресу АТОвців оціночними судженнями. Ця фраза обурила керівника ГО «Спілка добровольців АТО Прикарпаття» Василя Андріїва. У відповідь він назвав мера корупціонером і вжив в його адресу чимало нецензурностей. Мабуть, сподіваючись на те, що суд розцінить ці висловлювання, як оціночні судження.

Після кількох годин двосторонніх доводів, у справі оголосили перерву до 7 жовтня.

Судовому процесу передував конфлікт АТОвців з міською владою і мером. Активісти різних громадських організацій Івано-Франківська і ветерани АТО вимагали від мера ветувати рішення міської ради, щодо дозволу на забудову 33 багатоповерхівок у центральній частині Івано-Франківська. Їх, як неодноразово писала місцева преса, мала збудувати фірма наближена до політичної партії «Свобода», членом якої є міський голова. У розпал бурхливого обговорення питання Руслан Марцінків назвав протест політичним замовленням, а АТОвців звинуватив у рейдерстві й кришуванні «будівельної мафії», під прикриттям нардепа Олександра Шевченка. Ці висловлювання й стали для учасників АТО приводом звернутися до суду.
14374625_1832527966981040_1880864004_o

Судовий процес за позовом АТОвців проти мера Марцінківа

Цікаво: Черговий скандал за участю Марцінківа. Міський голова проігнорував зустріч з новим прокурором області, натомість, політав на військовому винищувачі

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
203