Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи допоможе тернопільським пенсіонерам підвищення пенсій?

Чи допоможе тернопільським пенсіонерам підвищення пенсій?

14.09.2016, 20:30
В кінці цього року на 10% зросте прожитковий мінімум для непрацездатних. Це означає підвищення пенсій. Відповідні зміни затвердив Кабінет Міністрів України. Також передбачається чергове зростання виплат наступного року. Однак через інфляцію реальні доходи жителів краю навряд чи збільшаться.
Нова мінімальна пенсія має становити 1400 гривень. Наразі вона залишається на рівні 1130 гривень. Такі доходи пенсіонерів є надто мізерними у порівняні з теперішніми цінами, – вважають тернополяни.
«Мушу сказати, що жити на одну мінімальну пенсію – це неможливо. Мені тих грошей часом і на ліки не вистачає. Чула про те, що мають нібито підвищити пенсії. Але якби ж вони зросли хоча б удвічі. А як вони підвищать на сто гривень, то це особиво нас не врятує. Зараз бачу все дорожчає, не знаю, як вижити в цій країні», – розповідає зз тернополянка Галина Гудзь.
За підрахунками експертів, минулого року інфляція перевищила 40%, цьогоріч дещо менше, але гривня залишається нестабільною. Незважаючи на численні протести профспілок, рішення про зниження тарифів не було прийнято. Зарплати і пенсії теж залишаються на низькому рівні. Багато людей перебуває поза межею бідності.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
160