Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщину приїдуть делегати з 20 найбільших святинь Європи

На Тернопільщину приїдуть делегати з 20 найбільших святинь Європи

13.09.2016, 21:32
20-21 вересня у  Зарваниці відбудеться зустріч делегатів 20-ти найбільших Марійських духовних центрів Європи. Такий з’їзд центрів організовують щороку, однак на українській землі цьогоріч він відбудеться вперше.
Зарваниця входить до двадцяти найбільших Марійських відпустових місць Європи і є постійним членом Марійського європейського зв’язку. Цього року вона прийме  іноземних делегатів,  також туди запрошені і всі віряни, аби спільно помолитись за мир в Україні.
ВАСИЛІЙ СЕМЕНЮК, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ: «Вони приїдуть будуть мати конференції, доповіді про українську ікону і різні теми. 20-го надвечер’я, в 19:30, буде Свята Літургія, де будуть служити три Владики. Пізніше буде похід зі свічками, молебень за Україну і, як традиційно, біля того великого хреста, біля каплиці  Святого Юрія буде відслужена панахида. Я щиро запрошую усіх».
Цей конгрес відбудеться вчотирнадцяте, однак в Україні вперше. Він матиме велике значення для нашої держави і всього українського народу, розповідає отець Іван Січкарик. До Зарваниці приїдуть делегації з Німеччини, Бельгії, Португалії, Іспанії, Франції, Італії, Угорщини, Польщі та інших країн. Аби об’єднатися в спільній молитві за Україну. А повернувшись додому, іноземні делегати будуть не лише розповідати про поїздку, але й продовжать молитися до Пресвятої Богородиці за мир і спокій  України вже у своїх Марійських духовних центрах, передає ІНТБ
 о. ІВАН СІЧКАРИК,  доктор біблійного богослов’я Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ
«Є необхідно, щоб ми їм могли відкрити Україну в правдивому світлі, тому що не завжди мас-медіа, які є присутні в Європі, правдиво висвітлюють всі речі, які відбуваються тут в нас, на нашій землі, для цього ми підготували певну тематику на 14 конгрес Марійського духовного зв’язку у Зарваниці. Тема, яка буде лунати, яку ми будемо роздумувати – це «Почитання Богородиці в традиції Української Церкви».
Нагадаємо, 2016 рік проголошений роком Божого милосердя, на  цьому також акцентуватимуть увагу. До участі у Європейському Марійському зв’язку запрошують усіх вірян, підкреслив отець Іван Січкарик. До слова, охочих відвідати у ці дні Зарваницю, за детальнішою інформацією щодо виїзду, просять звертатися до своїх парафій.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
228