Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополянам радять переходити на безготівкові розрахунки

Тернополянам радять переходити на безготівкові розрахунки

12.09.2016, 19:00
В Україні надто високий рівень готівки в економіці, – стверджують фінансові експерти. До 2020-го року Національний банк планує знизити обіг готівки та збільшити кількість розрахунків банківськими картками.
Україна належить до групи держав з високим рівнем готівки в економіці. Це гальмує сучасні технології та знижує економічну прозорість. Однак масово перейти на безготівкові операції українцям найближчим часом не вдасться. Оскільки система карткового розрахунку у більшості магазинів області не працює. Щоб переобладнати всі торгові заклади, необхідні відповідні можливості і час.
«В нас люди звикли до того, щоб оплачувати готівкою. Думаю, щоб перейти на безготівкові операції одного бажання Національного банку мало. Звичайно, великі торгові центри мають термінали, а в маленьких магазинах немає. А що вже говорити про магазини у селах чи районах. Можливо і є переваги у безготівкових рахунках, але в нас люди звикли оплачувати все паперовими грішми. Я особисто дуже сумніваюся до 2010-го року всі перейдуть на розраховування банківськими картками», – каже зз власник магазину Ірина Новосельська.
Примусово переходити на безготівкові розрахунки українців не змушуватимуть, лише заохочуватимуть перевагами. Серед яких гігієнічність і фінансова культура. У результаті обміну паперових грошей передається велика кількість бактерій.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
191