Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Через перебої з електрикою тернополяни отримуватимуть компенсацію

Через перебої з електрикою тернополяни отримуватимуть компенсацію

11.09.2016, 18:00
Через перебої з електрикою тернополяни з? ?1? ?листопада отримуватимуть компенсацію у розмірі від? ?50? ?до? ?200? ?грн цього та наступного року.? ?Уже з? ?2018? ?року відшкодування буде удвічі більшим.? ?Для того,? ?щоб отримати ці кошти,? ?городянам? ?слід буде заповнити відповідну заяву.
Фінансову компенсацію за несанкціоноване? ?припинення електропостачання,? ?перепади напруги,? ?порушення термінів проведення експертизи лічильників,? ?порушення термінів відповіді на письмове звернення споживачів та інше? ?з? ?1? ?листопада цього року отримуватимуть? ?споживачі.? ?Таке рішення Національна комісія,? ?що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг? (?далі? ?комісія?)?,? ?прийняла на засіданні? ?29? ?серпня? ?2016? ?року.? ?В установі кажуть,? ?що основний чинник,? ?який сприяв забезпеченню відповідними стандартами якості послуг з електропостачання для населення та підприємств,? ?– угода про асоціацію України з ЄС,? ?а саме стаття? ?37? ?Директиви Європейського Парламенту та Ради? ?2009/72/ЄС від? ?13? ?липня? ?2009? ?року про спільні правила внутрішнього ринку електроенергії. ?
- У випадку порушення гарантованих стандартів якості надання послуг з електропостачання,? ?енергопостачальник або електророзподільне підприємство сплачує споживачу компенсацію у розмірі від? ?50? ?до? ?200? ?грн цього та наступного року,? ?а вже з? ?2018? ?року? ?відшкодування буде удвічі більшим,? ?– розповідають 20хвилин у прес-службі? ?комісії.
Також у? ?комісії кажуть,? ?що при цьому енергопостачальник автоматично повинен надати компенсацію шляхом зменшення рахунку споживача на оплату електроенергії як аванс на наступний місяць.? ?Якщо протягом встановленого терміну? ?відшкодування не надали,? ?його розмір подвоюється. ?
- У разі ненадання енергопостачальником або електророзподільним підприємством компенсації за порушення гарантованих стандартів якості надання послуг з електропостачання споживач має право самостійно звернутися до енергопостачальника або електророзподільного підприємства із заявою,? ?– продовжують у прес-службі? ?комісії.
Більше того,? ?у разі ненадання компенсації домогосподарству,? ?сума відповідного відшкодування подвоюється та має бути врахована при розрахунках у найближчому розрахунковому періоді.
Як роз’яснюють у? ?комісії,? ?фінансову компенсацію за? ?перебої в електропостачанні не? ?надають у випадках,? ?якщо недотримання стандартів якості надання послуг з електропостачання було? ?спричинено форс-мажорними обставинами чи діями споживача або третіх осіб,? ?які призвели до аварійної перерви в електропостачанні у розподільчих мережах.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
136