Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі працюватимуть судові маршали

У Тернополі працюватимуть судові маршали

11.09.2016, 15:00
В рамках реформи судочинства Верховна Рада влітку ухвалила Закон “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів”, метою якого є визначення основ організації та діяльності з примусового виконання судових рішень і рішень інших органів державними виконавцями органів державної виконавчої служби та приватними виконавцями, їх завдань та правового статус.
Простою мовою, це означає, що в державі з’являться так звані маршали, приватні фірми, які вибиватимуть борги замість недієвої виконавчої служби. Міністр юстиції Петренко визнає, що зараз в Україні виконується менше 20% судових рішень. У нових колекторів будуть широкі повноваження і дозвіл на носіння зброї. Згідно закону вони приступлять до роботи з 1 січня 2017 року. З кожної “вибитої” у боржника гривні виконавці отримуватимуть гонорар.
Приватні компанії, які збирають взяти участь у цій діяльності вже оголосили набір мужчин міцної статури, які не пройшли переатестацію в нову поліцію.
Чого чекати тернополянам, які заборгували державі, банку чи іншим громадянам грошові кошти? Інститут приватних виконавців може перетворитися на інструмент вибивання боргів з населення без можливості для громадян захиститися.
Так вважає голова ГО “Всеукраїнський рух Фінансовий майдан” Юлія Сало: “У жодній країні на Заході, де існують приватні виконавці, немає такого рівня корупції, який є в Україні. І поки рівень корупції в нашій державі не буде знижено хоча б до рівня Польщі, ні про яких приватних виконавців мови вести не можна… Якщо зважити на те, що в Україні в боржниках 95% населення, зокрема через підвищення тарифів на комунальні послуги, то з прийняттям закону про приватних судових виконавців ситуація може стати непрогнозованою», – сказала Сало.
За даними “За Збручем” на Тернопільщині вибиванням боргів займуться кілька місцевих охоронних фірм, а також компанії з інших регіонів, зокрема Дніпра. Саме там прописаний “Приватбанк”, який є лідером з неповернення кредитів від простих громадян. Якщо ви заборгували за придбаний телевізор або пралку – чекайте непроханих гостей.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
141