Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Матері тернопільських бійців влаштують мітинг у Києві

Матері тернопільських бійців влаштують мітинг у Києві

10.09.2016, 18:00
На мирну акцію протесту, яка відбудеться під стінами Адміністрації президента України в Києві, 15 вересня о 10:00, закликають приїхати матері наших військових.
– Минуло вже три роки війни під назвою АТО, минув вже третій рік служби наших хлопців за так званим короткостроковим контрактом, який все ніяк не закінчиться, - розповідає “20 хвилин” мати військовослужбовця 24 Яворівської бригади Жанна Сергеєва.
Тернополянка каже, що депутати Верховної Ради України 12 липня 2016 року прийняли законопроект № 4689 Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". Цей законопроект передбачає для військовослужбовців, які уклали контракт під час особливого періоду, можливість звільнитися, у разі вислуги 18 місяців і більше або переукласти контракт строком на 6-12 місяців.
– З часу прийняття у Верховній Раді законопроекту № 4689 він фактично з місця не зрушився, - продовжує мати військового, - є багато людей, які зацікавлені в тому щоб його змінити, заветувати чи відкласти. Прийняття цього закону єдина наша надія на повернення наших дітей додому.
Жанна Сергеєва каже, що військовослужбовці мають бути у рівних умовах, тому вони проводять всеукраїнську мирну акцію під стінами Адміністрації президента, яка відбудеться у Києві, 15 вересня о 10:00.
– Ми також закликаємо усіх матерів, рідних, близьких, друзів військовослужбовців з Тернопільщини приєднатися до нашої всеукраїнської мирної, аполітичної акції, - наголошує пані Жанна. - Ми будемо вимагати від Порошенка та Парубія підписання цього закону без ветування та доопрацювання.
Детальніше про мирну акцію та координацію дій можна дізнатися за тел. номером Жанни Сергеєвої (067) 42 13 105 та в групі “КОНТРАКТНИКИ|ЗСУ|НГУ|ЗАРУЧНИК | У/В” у соцмережі.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
187