Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Школярів Верховинщини навчатимуть автентичним ремеслам та музиці

Школярів Верховинщини навчатимуть автентичним ремеслам та музиці

10.09.2016, 17:16

На Верховинщині школярів активно залучатимуть до збереження і розвитку автентичних ремесел та музики, співів і танців.

Таке рішення ухвалили голова Верховинської районної ради іван Шкіндюк, перший заступник голови райради іван Маківничук та директор Центру дитячої творчості Володимир Дутчак і в.о. завідувача відділення «Гуцульщина» НДі українознавства Іван Зеленчук.

Зокрема в навчальних закладах району починаючи з вересня планують вести для юнаків гуртки з навчання основам різьби по дереву, токарної справи, столярки, будівництва, бондарства, а також мосяжництва і ковальства. Дівчат у процесі позакласної освіти навчатимуть вишиванню, ткацтву, пошиттю гуцульських кожухів, сардаків, запасок та капців, а також секретів гуцульської кухні. А ще молодь активно залучатимуть до музики й танців.

Як зазначається в повідомленні прес-служби Верховинської районної ради, гурткові заняття саме з притаманних жителям району сфер діяльності дозволять зберегти самобутні ремесла і культуру Верховинщини та зробити край привабливим для туристів. А самим школярам вони допоможуть знайти себе в дорослому житті й розвинути свої таланти.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
171