Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Після розливу ртуті до Тернополя їдуть експерти, щоб виміряти рівень радіації

Після розливу ртуті до Тернополя їдуть експерти, щоб виміряти рівень радіації

09.09.2016, 18:30
Нагадаємо, у підвалі дев’ятиповерхового житлового будинку на бульварі Симона Петлюри в Тернополі працівники ЖЕКу знайшли дві ємкості з ртуттю. Під час завантаження нeбeзпeчної рeчовини в машину, близько двох кілограмів ртуті вилилося.
Рятувальники запевняють, що загроза повністю ліквідована. Однак рівень радіації ще не виміряли. На місці чергують поліцейські.
У Тернополі чекають експертну групу із Хмельницького, яка має визначити рівень радіації. Поки що питання загрози відкидати рано.
«Ми лише вчора ввечері дізналися про те, що сталося. Цілий день нам ніхто нічого не говорив. І ми собі спокійно гуляли з дітьми. Думаю, нам мали б якось повідомити, а то хто його знає, яка там радіація», – каже жителька бульвару Петлюри пані Надія. Розлиту ртуть рятувальники зібрали. До роботи залучили дванадцять фахівців, пише ЗЗ
«Ситуація під контролем. Було проведено механічний збір розлитої ртуті. Однак на цей момент вхід в підвал закритий і опечатаний. Тернополяни можуть за своє здоров’я бути спокійні», – відзначає заступник начальника ДСНС України в Тернопільській області Юрій Берестецький.
Яким насправді є рівень небезпеки, покаже спеціальне дослідження експертів.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
246