Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Українці скуповують старенькі хатки у Карпатах. Відео

Українці скуповують старенькі хатки у Карпатах. Відео

05.09.2016, 21:00

Тепер  Карпати відвідують не лише з метою відпочинку, а й для того, щоб обрати ділянку для будівництва власного житла.

Агентства нерухомості повідомляють, що зріс попит на садиби у гірських населених пунктах, зокрема в селі Бережниця Верховинського району. Одну з них ще понад десять років тому купив Віктор Ющенко. Будівля стоїть з 1901 року, у ній гостював і перший президент України — Михайло Грушевський.
Старі хати можуть стояти не одне століття. Популярністю користуються будівлі, що розташовані подалі від шуму, адже їх нові власники прагнуть бути якомога ближче до незайманої природи, — інформує 0342.ua з посилання на ICTV.

За свідченнями жителів села Бережниця та сусідньої Криворівні, ціна однієї сотки — від 300 доларів. У середньому ціна старої хати — від 2 до 15 тисяч доларів. Щоб збудувати нову невеличку садибу, доведеться заплатити від 10 тисяч доларів і вище. Виконати цю роботу запрошують місцевих майстрів.

Важливе значення має стан деревини: вона повинна бути з незабруднених територій. Житло порівняно не дороге, а тому його купують не лише депутати, політики, актори та інші впливові особи, а й звичайні українці з Центральної та Східної України, що прагнуть відпочити від гамору великих міст у Карпатських селах.

Гуцульщина вабила відомих митців та громадських діячів і кілька століть тому: зокрема, у селі Криворівня часто гостювали Іван Франко (тут він, до речі, написав чимало своїх відомих творів), Гнат Хоткевич, Ольга Кобилянська. Тут Сергій Параджанов зняв шедевр українського кінематографу — "Тіні забутих предків", за мотивами однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Очевидно, зелений туризм набуває все більшої популярності. Ідеальним місцем для нього є Верховина, де нерухомість дешевша, ніж, наприклад, у Поляниці.

Детальніше — у сюжеті ICTV.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
215