Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи будуть тернопільські школярі забезпечені підручниками безкоштовно?

Чи будуть тернопільські школярі забезпечені підручниками безкоштовно?

04.09.2016, 19:00
Цього року тернопільські школярі будуть забезпечені усіма підручниками для навчання. Найбільше пощастило учням восьмих та початкових класів, які книжками забезпечені майже у повному обсязі.
ГАЛИНА ЛИТВИНЮК, директор Тернопільського методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу: «Підручники восьмого класу по держстандарту вже є і проплачені, і є в нас тут на обласному складі. Єдине, що тільки тепер просто по сільській місцевості, по районах, по місту, відповідно,  приходить рознарядка і так, то дають 20%, то дають 30. Фактично до першої декади вересня ми маємо можливість очікувати ці всі підручники».
НАТАЛЯ ШЕВЧЕНКО, заст. директора з навчально-виховної роботи школи №24: «На сьогоднішній день учні початкових класів забезпечені стовідсотково всіма підручниками, окрім математики і природознавства, 50% від потреб. Тобто, на кожну парту, кожні два учні мають підручник. А всі решту підручники у кожної дитини індивідуальні».
У попередні роки найбільший брак підручників був для учнів четвертих та сьомих класів. Під час конференції освітян, Ольга Похиляк повідомила, книжки і для них будуть упродовж вересня, передає ІНТБ
ОЛЬГА ПОХИЛЯК, начальник міського управління освіти і науки: «Підручниками, надіюся, протягом вересня будуть забезпечені учні 4-х і 7-х класів, де були проблеми в минулому навчальному році. Обіцяють в першій декаді вересня завезти підручники для учнів 7-х класів і до кінця вересня для учнів 4-х класів».
До слова, тернопільські школярі можуть вчитись і за он-лайн- підручниками. Зaвaнтaжити їх можна безкоштовно з oнлaйн-бiблioтeки, дe є в наявності книжки для учнів від 1-го по 11-й класи.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
180