Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Майстер з Тернопільщини створює унікальні ікони з уламків битого скла

Майстер з Тернопільщини створює унікальні ікони з уламків битого скла

04.09.2016, 10:00
Віталій Погорицький з Тернопільщини, який за освітою інженер-геодезист, 7 років тому почав займатись мозаїкою. Створив десятки унікальних картин, на кожну з робіт пішло не менше місяця. Колись шукав роботу. Випадково натрапив на оголошення: фірма запрошувала майстрів на облицювання басейнів мозаїкою, обіцяли гарну зарплату. Пройшов співбесіду, чоловіка прийняли.
Зараз роботи майстра можна побачити в храмах, вони успішно продаються в магазинах. Інтерв'ю з чоловіком можна прочитати на сторінках сайту "Про Те".
— У цій сфері я був не надто обізнаний. Але хто шукає – завжди знаходить. Мені пощастило майже відразу – зайшов у книгарню, щоб знайти літературу про цю спеціальність. Натомість натрапив на книгу про художню мозаїку Хелен  Берд «Мозаїка». І тієї миті мені відкрився новий кольоровий світ зі шматочків кераміки і скла. Захотілось створювати щось дуже красиве і радісне, несхоже на буденність. Оскільки після закінчення кожного басейну залишався дріб’язок від скляної мозаїки, то для перших робіт матеріал я мав.  Далі почав використовувати у своїй роботі керамічну плитку, і пішло-поїхало!..
Матеріал для мозаїк майстер шукає переважно на складах магазинів керамічної плитки. А коли потрібні певні відтінки кольорів, то іде в магазини. Як не знаходить там, звертається до Інтернет-ресурсів. Де б він не був, завжди автоматично шукає матеріал для мозаїки: камінці, розбитий посуд, кольорове скло тощо.
 — Ідеї переважно з Інтернету, але завжди додаю щось своє. Деколи і в повсякденному житті навколо себе помічаю малюнки чи візерунки, які хочеться відтворити в мозаїці. Коли в уяві вже бачу повну картину, руки самі просяться до роботи. Займаюсь мозаїкою у вільний час, переважно рано-вранці. Мозаїку сприймаю як хобі. Хоча за останні два роки отримував деякі замовлення від священиків церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Козові. «Найсвіжіша» робота – ікона Пресвятої Богородиці «Одигітрія. Квіт  Нев’янучий»  (Козівська Богородиця), — додає майстер.
 moz2
moz1

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
225