Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Вже у вересні в Івано-Франківську відкриють наукову туристичну атракцію всеукраїнського масштабу

Вже у вересні в Івано-Франківську відкриють наукову туристичну атракцію всеукраїнського масштабу

29.08.2016, 19:15

Наукова розважальна локація – містечко "Нова енергія" дасть змогу франківцям і гостям міста знайомитися з наукою та технологіями про енергією в дії. Відкриється науковий центр на базі Івано-Франківського національного університету "Нафти і газу". 

Попередньо відкриття заплановане на 21 вересня, – пише 0342.ua з посиланням на інформацію на сайті університету "Нафти і Газу". 

Складні поняття відвідувачам містечка пояснюватимуть через призму гри, використовуючи інноваційні методи адютейнменту і гейміфікейшн – навчання через розваги. 

Основний фокус в наукових містечках робиться на молоді – створюється доступне і легке для сприйняття середовище для вивчення матеріалу в межах та поза навчальним курсом у міждисциплінарний та творчий спосіб. 

Містечко дасть змогу молоді різного віку (від 5 до 35 років) долучитись до науки через наочне та інтерактивне навчання, а також експерименти. Центральним в проекті буде роль енергії в житті людини на різних рівнях – від побуту через муніципалітети до глобальних процесів людства.

Додатково при містечкові буде організовано консультаційний пункт з питань енергоефективності та енергозаощадження.

Наукове містечко також стане потужною туристичною атракцією регіонального масштабу.  

Базові тематичні сектори:
Науки про Землю (включно із існуючим Геологічним музеєм ІФНТУНГ, який є Національним надбанням України) Вироблення енергії з традиційних джерел (теплова, ядерна, нафтогазовидобувна) Альтернативна енергетика (сонце, вітер, тепло Землі тощо) Використання енергії (способи та наслідки) Енергозаощадження (способи, практичні поради тощо)

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
156