Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині йде «війна» за одну з «найхлібніших» посад в області

На Тернопільщині йде «війна» за одну з «найхлібніших» посад в області

28.08.2016, 21:00
Віднедавна на столичному рівні запрацювала Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
У найближчий місяць-два проходитимуть конкурси на заміщення вакантних посад керівників цієї мегаструктури в областях та районах. Уже нині на Тернопільщині йде «війна» за одну з «найхлібніших» посад в області
Держпродспоживслужба об’єднала в собі ветеринарну, санітарно-епідеміологічну, фітосанітарну служби та інспекцію з питань захисту прав споживачів. Відповідно кожен із керівників цих структур не проти стати головним у новому відомстві. На сьогодні виконувачем обов’язків начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області є Володимир Богоніс. Він, будучи представником ветеринарної служби, і є головним претендентом на цю посаду без додатка в.о. Що цікаво, до свого призначення Богоніс працював навіть не заступником керівника обласної ветеринарної служби, а очолював її структурний підрозділ у Лановецькому районі. А людину, яка виконувала донедавна великий об’єм роботи в цій структурі, – перший заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в області Микола Бабійчук, перевели на роботу в один із місцевих дослідних інститутів.
Можна не сумніватися, що має амбіції повернутися на високу «орбіту» екс-головний державний санітарний лікар Тернопільської області Володимир Панічев, котрий нині обіймає посаду заступника директора Лабораторного центру Держсанепідслужби України, пише Номер один. Менші шанси, але вони теж є у представника обласної фітослужби Віталія Панькевича. І, зважаючи на постійні хабарні скандали в інспекції з питань захисту прав споживачів, найменше шансів очолити об’єднану структуру в представника інспекції.
Додамо, що Київ, щоб звести до мінімуму зловживання місцевих кадрів, може призначити на цю «хлібну» посаду і когось з немісцевих.
На сьогодні, поки перевірки підприємців заборонено законом, Держпродспоживслужба може здатися не настільки вагомою структурою, але рано чи пізно перевірки відновляться і її керівник матиме багато козирів у своєму рукаві.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
265