Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → До Тернополя приїхали бійці, які втратили кінцівки

До Тернополя приїхали бійці, які втратили кінцівки

27.08.2016, 20:00
Соціальний проект «Переможці», присвячений воїнам АТО, відкрили 27 серпня біля ТРЦ «Подоляни» на вулиці Текстильній, 28. На фотовиставці зображені бійці з протезами, які своїм прикладом надихають не здаватися і в мирному житті.       
Мета цього соціального мультимедіапроекту - змінити ставлення суспільства до тих, хто втратив частини тіла. Його учасниками є 17 героїв АТО і одна жінка-волонтер. Вони своїм прикладом надихають, адже не втратили сили духу і стали справжніми переможцями у багатьох сенсах: над ворогом, обставинами, болем, проблемами та над собою. Незвичайні фотографії у Тернополі представили куратор проекту Соломія Вітвіцька та декілька бійців АТО.
 Вінничанин Влад Кузнєцов до війни працював в «Укрзалізниці», а у 2013 році пішов по контракту до армії, десантник. Отримав поранення під час звільнення Лисичанська Луганської області. Зараз проходить службу в Житомирі, пише 20 хвилин
- Я проходив лікування в Київському військовому шпиталі, коли мене запросили в цей проект, - розповідає  Влад Кузнєцов. - Протез зробили за кошти небайдужих людей. Після поранення в мене було чимало інтерв’ю, виступів в школах, але все рівно відчуваю, що камери та фотосесії - це не моє. Проте було приємно працювати з професіоналами такого рівня, тому мої фотографії не моги вийти погано. Мені дуже спобалось. 
Тернополяни були зворушені зустріччю з героями світлин. На відкритті виставки вони охоче фотографувалися з тернополянами та роздавали автографи на журналах. Вперше проект «Переможці» в Україні був презентований в лютому у Києві. У 2016 році проект «Переможці» був презентований у містах України та Європи, Канади. Автори фото – Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова.
Зазначимо, що цей проект є спільної справою Телевізійної служби новин (ТСН) та журналу VIVA!. Запросили авторів проекту показати незвичайну фотовиставку умісті Тернополі підприємці і меценати Тарас та Ірина Демкури. Усі кошти від продажу благодійного номера підуть на розвиток сучасного протезування в Україні. Виставка експонуватиметься у музеї ретро-автомобілів “Ретро-кортеж”  до 27 вересня.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
270