Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни відмовляються сплачувати 10 гривень за стоянки у Дністровському каньйоні

Тернополяни відмовляються сплачувати 10 гривень за стоянки у Дністровському каньйоні

21.08.2016, 21:00
Національний парк Дністровський каньйон офіційно існує 6 років. Заснований 3 лютого 2010 року. Його межа по річці дивним чином пролягає рівно по середині річці. Тобто Тернопільський берег має статус парку – це територія, яка охороняється.  А берег навпроти Чернівецький або Івано-Франківський просто берег річки Дністер. Для роботи з перлиною України, а каньйон увійшов у сімку природних чудес України, був створений НПП "Дністровський каньйон" (НПП ДК). 
Центральний офіс установи у м. Заліщики. Штат станом на 2016 рік 19 чоловік. Транспортом не забезпечені. Зарплата, відповідно до державних установ, до 1500 грн, можливо і трішки більше. На цих людей лягла відповідальність за збереження природних скарбів цієї унікальної ділянки Дністра, пише tenews.
Здається, що знайти гроші на додаткові витрати - облаштування берегів туалетами, смітниками, альтанками, зручними стоянками для подорожніх, врешті решт на придбання авто для парку або катамаранів для туристів не складно відшукати, адже практика природних парків світу доводить - кожен, хто входить на територію парку має заплатити гроші за вхід. Розмовляючи з директором парку Шкільнюком Михайло Федоровичем, вияснила дивну річ - серед турфірм і приватних підприємців Тернопільщини, що займаються сплавами на катамаранах, усього один керуючий уклав договір, згідно якому оплачує на першій облаштованій стоянці в Устечко символічну суму в 10 грн з подорожнього, а далі сплавляється згідно плану подорожі. Решта пручаються від сплати такої кабальної суми. Якщо дати запит на вартість цін на сплав на катамарані, побачимо суми від 400 грн в день. Можливо, що 10 грн на розвиток інфраструктури берегів, зробить такий бізнес нерентабельним?
Для довідки: у Туреччині вздовж узбережжя тягнеться Лікійська стежка, якою дуже полюбляють проходити туристи з наплічниками. Вхід у кожну ділянку парку оплачується 6 лір з подорожнього, а це приблизно 30 грн. Платять всі без виключення.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
199