Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В яких районах Тернопільщини найважче знайти роботу?

В яких районах Тернопільщини найважче знайти роботу?

17.08.2016, 20:30
Проблема безробіття на Тернопільщині – не нова. Втім, якщо в обласному центрі чи промислових райцентрах роботу ще знайти можна, то у віддалених куточках нашої області вакансій вкрай мало.
- Зокрема, у Тернопільському міськрайонному та Монастириському районному центрах зайнятості навантаження на одну вакансію нижче від середнього показника по області – 2 і 6 безробітних, відповідно. Але Шумський, Підгаєцький, Зборівський та Заліщицький райони мають критичну ситуацію, - говорить директор Тернопільського обласного центру зайнятості Петро Химейчук.
За його словами, безробітному найважче знайти роботу на Шумщині – там на одну вакансію аж 49 претендентів. Трохи менше у Підгаєцькому – 34, Заліщицькому – 33, Зборівському – 32.
Як і раніше, найбільш затребуваними в області є робітничі професії. Таких вакансій на початок місяця в ТОЦЗ було 876. Роботодавці шукають продавців, кухарів, трактористів, водіїв, швачок, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, офіціантів тощо. Втім, мешканців області чомусь не приваблюють такі професії, пишуть Тернополяни. Особливо це стосується молодого покоління, яких не радує перспектива працювати простим робітником після 5-річного навчання у виші.
Загалом же станом на 1 серпня актуальними залишались 1491 вакансія. Окрім робітників, серед безробітних шукали 455 претендентів на посади службовців та 160 працівників у сфери, що не потребують спецпідготовки..

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
242