Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Відтепер тернополяни можуть подати заяву до РАЦСу через інтернет

Відтепер тернополяни можуть подати заяву до РАЦСу через інтернет

14.08.2016, 17:00
Процедура подачі заяви до РАЦСу стала менш урочистою, але більш практичною. Відтепер зробити це можна на веб-сайті Мін’юсту. В онлайн-режимі можна записатися на прийом у зручний час, задати запитання спеціалісту, подати заяву тощо.
Аби зареєструватися на веб-порталі, достатньо заповнити реєстраційну форму, в якій обов’язково вказуються прізвище, ім’я та по батькові, логін і адреса електронної пошти. Після цього на електронну поштову скриньку, вказану при реєстрації, надсилається тимчасовий пароль, який користувач самостійно змінює на постійний. Вхід до особистого кабінету користувача здійснюється із зазначенням відомого лише користувачу логіна та пароля. Заявам та зверненням автоматично присвоюється унікальний реєстраційний номер.
Повідомлення про результати розгляду заяви або звернення надсилається користувачу відповідальним працівником відділу ДРАЦС в день їх отримання або не пізніше наступного робочого дня у разі надходження заяви поза робочим часом.
За результатами розгляду звернення щодо запису на попередній прийом через веб-портал до особистого кабінету користувача надсилається повідомлення, у якому зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, посада та контактний телефон особи, яка буде здійснювати прийом, а також дата і час прийому.
На сьогодні ця послуга надається усіма відділами державної реєстрації актів цивільного стану, пише Номер один. Щоправда, сервісом електронної подачі заяви на реєстрацію шлюбу в області скористалося не надто багато громадян – 46. Очевидно, молоді пари ще не готові відмовитися від урочистого моменту реєстрації працівниками РАСЦу.
До слова, цьогоріч органи юстиції планують передати функції РАЦСів органам місцевого самоврядування.
– Уявімо ситуацію: жінка народила дитину, – розповідає начальник Головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Едуард Кольцов. – Свідоцтво про народження отримала у пологовому будинку. Далі дитину потрібно зареєструвати – звертається у міську раду. Щоб отримати допомогу при народженні, – в управління соціального захисту. Це вже третя інстанція. Аби спростити цей процес, функції буде передано органам місцевого самоврядування. Тоді людина в одній інстанції зможе отримати весь перелік необхідних документів.
Довідка
На сайті Мін’юсту користувач може:
– заповнити заяву, звернення для їх подальшого надсилання безпосередньо засобами веб-порталу;
– надіслати сканкопії документів у форматі, придатному для роздрукування або зчитування цих документів в електронному вигляді;
– здійснити попередній запис на відвідування із зазначенням зручних дати і часу;
– оплатити з використанням платіжних систем відповідні послуги;
– отримати консультації працівників відділів ДРАЦС.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
209