Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи дозволятимуть тернополянам встановлювати огорожі навколо багатоповерхівок?

Чи дозволятимуть тернополянам встановлювати огорожі навколо багатоповерхівок?

13.08.2016, 16:00
Пам’ятаєте скандальний випадок на проспекті Злуки, 8? Там мешканці самовільно встановили огорожу, а от люди із сусідніх будинків цього не оцінили, ба більше, розгорівся конфлікт.
Останні скаржилися, через загородження, мусять ходити в обхід. Паркан демонтували. Аби ж ситуація не повторилася, міський голова дав окреме доручення внести зміни до правил благоустрою в частині регулювання питання облаштування огорож на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.
В’ЯЧЕСЛАВ МОКЛЯК, заступник начальника відділу експлуатації та ремонту житлового фонду міського управління ЖКГ^ «Коли почали працювати по внесенню змін виявили, що сама побудова правил благоустрою існуючих на сьогоднішній день, затвердженні рішенням сесії від 19-го травня 11-го року, мають наступну побудову: громадянам дозволяється, громадяни мають право, громадянам заборонено. Суб’єктам підприємницької діяльності дозволяється, мають право, забороняється».
У розділі про ОСББ є лише два пункти: «дозволяється» і «мають право». Тому, аби доповнити правила «заборони», скликали громадське слухання. Під час обговорення дещо залишили незмінним, для прикладу, забороняється: висаджувати городи у місті, паркуватися на зелених зонах, спалювати суху рослинність, а для сміття повинні бути спеціально обладнанні контейнери. Не рекомендується, але можна узгодити: встановлення обмежувачів руху при в’їзді чи у своєму дворі, висаджування дерев, кущів та розміщення реклами на будинках. Спірним питанням на слуханнях  стало – облаштування огорож, передає ІНТБ
В’ЯЧЕСЛАВ МОКЛЯК, заступник начальника відділу експлуатації та ремонту житлового фонду міського управління ЖКГ: «Проводити всі види будівельних і монтажних робіт без відповідного дозволу, зокрема облаштування огорож по периметру відведеної ділянки наданої у користування або у власність, крім зон дитячих і спортивних майданчиків. Пристрої обмеження руху, стоянки, паркування автомобільного транспорту тощо».
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Якщо ви робите капітальну будівлю, ви зобов’язані взяти дозвіл архбудконтролю, тому що інакше капітальна будівля не можлива. Ми дивимося чи нема комунікацій, бо ці стовпчики не можуть стояти, щоб потім не давали вільного проїзду, так. Ми дивимося чи нема комунікацій, архітектура дивиться чи воно відповідає загальному, якщо воно відповідає, проблеми не буде. Тут немає заборони».
Проте деякі голови ОСББ мали своє бачення.
ОЛЕСЯ, голова ОСББ: «Дуже складно, ми захищаємо своє майно, ми за нього платимо гроші. ОСББ помітні в місті, більш доглянутий, він є зремонтований і так дальше. А тепер поясніть мені чому, ви питаєте від кого обгороджуєтесь. Ми не відгороджуємося від культурних, інтелігентних людей. Я особисто, як голова ОСББ, огороджуюся від тих людей, які беруть великих псів і вигулюють у моїх клумбах, які приходять і ламають качелі, тільки через то, що в нас, вони зремонтовані, а в них нє, які виривають квітки і кидають їх на асфальт. Розумієте?».
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Ви дуже гарно сказали, то ми і пояснюємо, що немає заборони встановлення парканів, ми кажемо, що паркани мають відповідати архітектурі».
Ще трохи подискутувавши, сторони таки порозумілись.  Зійшлись на тому, що влаштовувати огорожі без погодження відповідної комісії міськради –  не можна. Її склад затверджуватимуть на сесії.
ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ: «Тобто, на цю комісію, і архітектор, і ті, що мають мережі, прийшли і сказали: наших мереж нема, тут нема, тут нема, дозволено. Все».
У складі комісії мають бути і представники ОСББ.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
169