Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Потенційні вбивці за кермом: чи зупиняють п’яних тернопільських водіїв високі штрафи?

Потенційні вбивці за кермом: чи зупиняють п’яних тернопільських водіїв високі штрафи?

08.08.2016, 21:00
В Україні набув чинності закон про збільшення штрафів за керування автомобілем у нетверезому стані. Правоохоронці сподіваються, що через високі штрафи порушників поменшає.
Нині за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, чи під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу доведеться сплатити штраф у розмірі 10, 2 тисячі гривень. Порушника також позбавлять прав на рік. За повторне порушення доведеться сплатити штраф удвічі більший, водійські права заберуть на три роки. Якщо водій порушує втретє, передбачений штраф у розмірі 40800 гривень, у цьому випадку права відбирають на десять років. Закон в Україні працює від двадцять сьомого липня. Правоохоронці реєструють перших порушників, пише ЗЗ
«Дуже багато ДТП стається саме через керування автомобілем у нетверезому стані. Тому і було прийнято рішення про запровадження високих штрафів. Хочеться надіятися, що водії менше порушуватимуть. Проте від дня підписання закону вже зафіксовані порушники. Їм доведеться сплатити штрафи, а також водії будуть позбавлені прав, як мінімум, на рік», – розповідають у міському управлінні ДАІ.
Світова практика показує, що високі штрафи та позбавлення водійських прав – єдиний дієвий спосіб навчити водіїв не сідати за кермо напідпитку.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
200