Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині значно поменшало офіційно працюючих людей

На Тернопільщині значно поменшало офіційно працюючих людей

06.08.2016, 22:00
Нині їхня кількість становить 173 тисячі, минулого року було двісті тисяч. Роботодавці на Тернопільщині переважно пропонують мінімальну заробітну плату. Відтак жителі краю надають перевагу нелегальній зайнятості.
Україна – соціальна держава, – йдеться у Конституції. Проте останнім часом все більше громадян відчуває себе соціально незахищеними. Тернопільська область – один з регіонів із найнижчими соціально-економічними показниками в країні.
«Останнім часом в Україні не відбувається реформ на користь людей. Їх немає. У нашій області чисельність офіційно працюючих зменшилася і становить 173 тисячі чоловік. Це означає, що більше людей почало обертатися «в тіні», люди просто змушені працювати нелегально, оскільки у них немає іншого виходу. Думаю, настав час для більш кардинальних дій. Ми готуємося до загальнонаціонального протесту – страйку. Він має відбутися у вересні. Так, це може призвести до значних збитків для економіки держави. Однак іншого виходу у нас немає. Ми хочемо, щоб все розв’язувалося мирним шляхом. Але на наші мирні спроби завершуються нічим, влада не реагує. Тому сподіваємося, що до загальнонаціонального страйку долучиться багато людей. І влада буде змушена сісти за стіл переговорів», – зауважив у розмові з журналістами зз голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.
Представники профспілок сподіваються, що до загальнонаціонального страйку долучаться всі регіони України.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
216