Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Рівняни обіграли тернопільських муніципалів з рахунком 4:2

Рівняни обіграли тернопільських муніципалів з рахунком 4:2

06.08.2016, 14:00
В кардинально різному настрої підійшли Верес і ФК Тернопіль до чергового першолігового західноукраїнського дербі.
Тернополяни – у розібраному стані, програвши Геліосу та Буковині, ще й маючи, за словами тренерів, певну надзвичайну ситуацію з кадрами, що зумовило ослаблений склад «муніципалів» в останніх турах.
Тим не менш, обидві команди дуже потребували результату. Гостям, зрозуміло, хотілося перервати безвиграшну серію й набрати перші очки в сезоні. Господарі ж у випадку перемоги отримували шанс на одноосібне лідерство. Ну, і, само собою, Верес явно хотів на мажорній ноті розпочати першоліговий сезон на рідному стадіоні.
Маючи досить бойовий та варіативний склад, Володимир Мазяр мав змогу перетасувати основу. Однак зовсім не став вдаватися до перебудови – на поле стадіону «Авангард» вийшов якраз той самий склад, як і в минулому турі в Сумах. А ось Іван Марущак вніс кілька суттєвих коригувань у стартову одинадцятку тернополян. Так, досвідченого Чурилова у воротах замінив іще один новачок – Мирний, котрий раніше грав у Прибалтиці, а до цього вигравав другу лігу з Черкаським Дніпром. В опорну зону повернувся після дискваліфікації досвідчений Клекот, на фланзі півзахисту вийшов іще один старожил колективу – Полянчук. У запасі опинився навіть найнебезпечніший хавбек гостей – Богданов.
З перших хвилин команди запропонували одна одній досить бадьорий темп. Гості провели атаку з переводом м’яча з лівого флангу в центр, однак Клекот пробив неточно. У відповідь Верес відповів відразу кілька гострими випадами. Спершу після подачі Степанчука зі штрафного Герасимець на дальній штанзі ледве не заніс м’яча в сітку. Потім Волошинович, у своєму стилі підробивши м’яча під удар на куті штрафної, однак не потрапив у ціль. А далі на небезпечну позицію виривався Степанюк, однак опинився в офсайді.
Поступово кількість перейшла у якість: в досить простій ситуації ФК Тернопіль дав серйозний збій, і Верес максимально ефективно скористався помилкою центральної осі гостей. Воротар «муніципалів» Мирний вибив м’яча від своїх воріт, Кучеров у центрі поля виграв підбір. Тут же Білий головою направив м’яча вперед, Степанюк у падінні – також головою – кивнув на хід Сергійчуку, і той без особливий проблем вирвався один на один з воротарем і його переграв – 1:0.
Гості намагалися відігратися, однак з усіх атак лише одна була теоретично небезпечною, та й то Полянчук не дістав головою м’яча після флангової подачі. А ось Верес притиснув суперників стандартами, і незмінно подачі зі штрафних і кутових були гострими і конкретними. Одного разу близький до успіху був Борзенко, однак, вигравши верхову боротьбу, не влучив у площину воріт. Ще один стандарт заледве не замкнув Орловський, трішки не дотягнувшись до м’яча. А перед перервою рівняни створили ще два вірних шанси забити. Спершу після удару Борзенка м’яч зрикошетив у поперечину й вилетів у поле, а потім Герасимець пробив поруч із дев’яткою.
Словом, перший тайм завершився з мінімальною перевагою, але максимальним задоволенням Вересу. Щоправда, відразу поперерві гості трішки оживилися й навіть отримали шанс всього матчу. Це Солонинко міг розстрілювати ворота після того, як Білий головою невдало скинув м’яча на дальню штангу. Утім, злагоджені дії інших трьох оборонців рівнян завадили атакувальному хавбеку гостей навіть завдати удару. А ще одна атака за участі Солонинка призвела до голу в ворота його ж таки команди. Западня, перехопивши м’яча у суперника біля власного карного майданчика, стартонув у контратаку й відпасував у центр Степанюкові. Той миттю підключив до атаки Герасимця, який повернув йому м’яча на лінію штрафної площі. Прийнявши й розвернувшись, Степанюк несильно низом лівою ногою пробив точно у дальній кут – 2:0.
Вочевидь, після цього все в матчі стало зрозуміло всім його учасникам. Принаймні, уже за кілька хвилин Верес довів рахунок до крупного. Котляр, заледве вийшовши на заміну, подав дальній штрафний з лівого флангу, а оборонець Білий головою переправив м’яча у сітку – 3:0. Щоправда, уже невдовзі ФК Тернопіль відквитав один гол. Що символічно, м’яч забив вихованець футболу Рівненщини Богданов, який також незадовго до того вийшов на заміну. Курило та Вонс розіграли дальній штрафний, пішла діагональ, і Богданов вдало зіграв на межі офсайду, опинившись прямо перед воротарем і з лету розстрілявши ворота – 3:1. Це, до слова, вперше в сезоні Верес пропускає у свої ворота.
Однак перевага господарів була настільки відчутною, що вже невдовзі ФК Тернопіль пропустив і четвертий м’яч за цю гру. Степанюк з центру поля віддав пас на Волошиновича. Той увірвався у карний майданчик, розметав опікунів і пробив низом. Мирний зреагував на удар, однак все той же Степанюк встиг на добивання і сповна скористався своїм шансом – 4:1. За стартові три тури це вже четвертий м’яч Руслана, який забиває кожної гри.
Упродовж залишку часу і команди, і гравці не нудьгували. Верес цілком міг збільшити розгром, однак Волошинович з лівої ноги запустив м’яч повз ворота. У тернополян були свої спроби: Богданов та Гевлич пробили повз ворота, а коли Кривий з меж карного майданчика завдавав удару в площину брамки, Когут впевнено ліквідував загрозу. Найкраще ж Богдан зіграв уже в кінцівці, коли Кривий вивів віч-на-віч з ним Чорномаза. Голкіпер впевнено перекрив кут обстрілу і виграв дуель у тернополянина. Однак уникнути другого голу від гостей рівнянам не вдалося. Після подачі кутового Вонс опинився на газоні, й рефері вказав на 11-метрову позначку, вирішивши, що Борзенко зачепив візитера. Курило гарматним ударом з точки не залишив шансів воротареві – 4:2.
Потихеньку матч докотився до логічного завершення. Єдине, що засмутило в кінцівці – Богданов, граючи проти земляків, встиг відзначитися не лише голом, а й жорстким фолом на Борзенкові, заробивши попередження. Крупний рахунок на користь рівнян довів їхню перевагу й розставив команди на різні полюси турнірної таблиці. У Вереса після трьох турів абсолютний показник – 9 набраних очок, у Тернополя – все ще жодного при співвідношенні м’ячів 3:10.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
253