Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі з собачих туалетів крадуть пакети

У Тернополі з собачих туалетів крадуть пакети

04.08.2016, 20:00
Для тернопільських господарів тварин собачі туалети, які у парку Шевченка встановили нещодавно, своєрідне ноу-хау. Люди ще не звикли прибирати за своїми улюбленцями, а пакети, які призначені саме для цього, цуплять.
- Ці пакети ставимо ми - об?єднання парків, раз у два дні, - каже зав. парком ім. Т.Шевченка Богдана Олещук. - Але справа у тому, що я вранці поставлю туди упаковку - 100 штук, а за декілька годин їх там уже немає. Я вже і сама на телефон знімала, як одна жінка їх просто виривала звідти.
Вартість таких пакетів - 50 грн за 100 штук і, як каже пані Богдана, їх мало б вистачити на декілька днів, пише 20хвилин. Оскільки таких туалетів у парку Шевченка чотири, то в місяць на пакети потрібно більше 1000 грн.
- Потрібно, щоб люди до цього звикли, - каже жінка. - Бо все-таки є люди, які використовують їх за призначенням. Це одиниці, але один так зробить, другий, третій і навчаться. За кордоном люди розуміють, що за собакою потрібно прибирати в публічних місцях, і там господарі мають свої пакети.
Окрім того, що люди крадуть пакети, у кошики призначені для цих же, але використаних пакетів, вони викидають недопалки та інше сміття. Але, незважаючи на такий негатив, забирати собачі туалети з парку не збираються і пакети купуватимуть надалі.
- Це у нас такий менталітет, але нічого, люди навчаться, - додає жінка. - Приємно, що за раз там є один-два пакети. Дякую тим, хто дійсно використовує їх за призначенням. Але хочу наголосили. що це не об?єднання парків повинне забезпечувати хазяїнів собак такими пакетиками. Це для екстреного випадку, а у них мають бути свої пакети.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
222