Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільський таксист скаржиться на пасажирів

Тернопільський таксист скаржиться на пасажирів

04.08.2016, 13:00
Тернопільський таксист пояснив, чому водії просять доплатити 10-20 гривень до вартості проїзду та чому не хочеться повертати загублені в салоні речі. 
Свої думки він опублікував у групі "Від Тарнополя до Тернополя".
— У Вас стільки скарг на водіїв, що не знаю з чого і почати. Напевно, я просто розповім один з робочих днів водія таксі будь-якої служби. Отже, ранок починається з того, що майже всі ми спішимо на роботу та навчання, хто невиспаний, хто злий, бо проспав, хто злий, бо довго не міг викликати машину. Відповідно замість доброго ранку чи дня, водій чує: "Що то таке, стільки таксі, а неможливо викликати таксі, чому так довго". А при чому там водій??? Він прийняв замовлення та приїхав і все. Ось і початок роботи розпочався з чудовим настроєм. Далі обід. В обід є одна найбільша проблема — затори, відповідно, замість "добрий день", ми чуємо "Чому так довго?". Вибачте знову, але водій не винен, що потік транспорту рухається зі швидкістю бігу равлика!!!! А тепер ми переходимо до найцікавішого і "найпрекраснішої" частини доби вечора або ночі. Кого звільнили з роботи, хто отримав зарплату, хто отримав прочухана від начальства, а хто вже зняв стрес, випивши 100 грам. І ось всю дорогу водій уважно вислуховує усі проблеми пасажирів, які накопичилися у них за весь день. Так, що пасажири, замовляючи таксі, замовляють і безкоштовного психолога. Я не буду розповідати Вам, які неадекватні та небезпечні люди та ситуації трапляються, бо інколи ворогові не побажаєш те, що пережив, — розповідає таксист.
Таксист пояснив, чому найчастіше виникають конфлікти.
— Перше: загублені речі, телефони, сумки, гаманці й так далі. Майже 100% пасажирів, які гублять речі, їдуть на задній сидіннях. І, відповідно, водій не в змозі кожного разу розвертатися на 180 градусів, бо за 10 пасажирів його голова і шия буде, як у сови!!! А йому ще добу їздити! Майже завжди пасажири сідають ззаду машини як я казав, і, відповідно, наступний пасажир, який сідає, перший бачить якісь речі, які залишив попередній пасажир. А так, як в Україні скрутна ситуація, майже 80 відсотків пасажирів просто банально привласнюють загублені речі. І ще один нюанс з мого досвіду, і не тільки мого. Якось при прибиранні автомобіля, я під килимком знайшов мобільний телефон, зателефонувавши власнику, я приїхав повернути загублену річ, так, як не раз це робив. Але при зустрічі я не почув хоча б просте дякую, а отримав претензії: "А де ще гроші, які в мене пропали також????" Ось так остання зустріч закінчилась у мене бесідою з доблесними органами. Я не винен, що вона п'яна в хлам з клубів їде з такими самими тілами. Мій особистий висновок: на другий раз я просто викину ті речі, які знайду в машині, щоб мати чисту совість, не втрачений робочий день та не зіпсований настрій, — говорить водій.
— Друге: відмова водіїв їхати у віддалені райони, типу Березовиця, Кутківці, Пронятин, Петрики (не рахуючи вул. Шептицького) Великі Гаї, Гричинські Гаї, Шевченківські й так далі. Найперше: там немає дороги та після таких поїздок мусиш їхати на ремонт до майстра. Особисто у таких випадках кажу доплати +10 чи 20 до лічильника. Це не, щоб заробити, а щоб відкласти на купівлю запчастини й за роботу майстра. Тому досить багато людей, які живуть у тих районах, маючи у власності свій особистий автомобіль, стараються їздити на таксі, а не нищити свій транспорт. І маленький особистий коментар щодо пасажирів, що живуть у віддалених елітних районах міста. У разі проблеми викликати таксі, кажіть диспетчерам, що доплатите +10 чи +20. Тоді є більше шансів викликати машину. Але є один нюанс - будинки по мільйону гривень і більше, а доплатити, щоб викликати здалеку машину, то 10 гривень немає. Смішно, але це факт, — заявляє таксист.
— Третє: відмова брати п'яних пасажирів. Тут все банально просто. Привозиш, а воно немає грошей заплатити, або верне в салоні все те, чим закусував і ти цілий день всякою хімією вимиваєш машину.
— Четверте: проблема викликати в час-пік машину. І так зранку майже всі їдуть, а район центру міста, тому машини стоять в центрі. Дорогі пасажири, скажіть, будь ласка, якщо ви вийшли з дому купити хліб, а біля вашого будинку його немає, ви поїдете в інший кінець міста по хліб???? 90 відсотків, що ні, адже це буде економічно невигідно. Так і водій таксі, він не поїде брати замовлення з Баму на Дружбу за пасажиром, бо витратить 25 грн на дорогу, а заробить 20. Так це лише одна сторона цієї професії, тому скажу чесно, давайте не забувати, що всі ми люди, як водії так і пасажири, і давайте поважати один одного і труд один одного. Я ще не зустрів жодного водія таксі що пішов працювати на цю роботу з доброї долі, або йому було скучно і він не мав чим зайнятися, — додав чоловік.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
159