Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині учасники АТО беруть в облогу чиновників

На Тернопільщині учасники АТО беруть в облогу чиновників

04.08.2016, 09:30
На Тернопільщині бійці АТО взяли в облогу Мельнице-Подільську селищну раду.
Майже тиждень демобілізовані вояки не впускали на роботу депутатів та чиновників через тривалу тяганину з розподілом земельних ділянок, ідеться в сюжеті ТСН.
На ґанок селищної ради ветерани принесли шини, а самі розмістилися на лавках прямісінько перед вхідними дверима. Чергують цілодобово, сплять поруч у наметах. Бійці кажуть, що вже рік оббивають чиновницькі пороги з проханням, щоб їм виділили обіцяну землю. У відповідь чують лише відмовки та образи.
"Говорили, що ми недорозвинені, сміялися з нас", - каже Антон Завальнюк. Найгарячіший конфлікт стався на черговій сесії селищної ради. За словами бійців, один з депутатів образливо відгукувався про військових.
Депутат селищної ради Іван Невістюк визнає власну провину лише у тому, що він, як і решта обранців та чиновників, уже рік не може знайти півтора гектара землі для бійців. Виділена спершу земля, як виявилося, вже має власників і вважається селянськими городами. Чиновники порадили військовим самотужки владнати проблему. "Сказали: ідіть, домовляйтеся з людьми, щоби городи свої вам віддали", - каже Андрій Іванюк.
 Майже тиждень демобілізовані вояки не впускали на роботу депутатів та чиновників Мельнице-Подільської селищної ради. Причина - річна тяганина із розподілом земельних ділянок. Зрештою у бійців увірвався терпець і вони паралізували роботу керівництва всього селища. Проблему вирішили через годину після приїзду журналістів. Через таке ставлення до захисників Вітчизни бійці вимагають звільнення голови селищної ради.
Керівник Мельниці-Подільської уже тиждень лише заглядає у вікна власного кабінету і звинувачує протестувальників у неповазі до односельців.
"Ми не можемо нарахувати заробітну плату вчителям, тому що програма спеціальна закладена в комп'ютерах в селищній раді. Що можливо в ручному режимі працювати, то працюємо, що неможливо, то поки що не працюємо", - пояснює Володимир Боднарчук.
Проблема із землею для військових вирішується буквально за годину після приїзду журналістів. Селищний голова запевняє – домовився з усіма власниками городів про їхню добровільну передачу ділянок. Утім, військові не ймуть віри черговим обіцянкам голови. У поліції уже розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання працівниками селищної ради службовим становищем. Бійці ж після розголосу їхньої проблеми і початку слідчих дій вирішили розблокувати вхід до адмінбудівлі.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
160