Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → “США – це мільярд можливостей”: тернопільська студентка розповіла про літні підробітки за кордоном

“США – це мільярд можливостей”: тернопільська студентка розповіла про літні підробітки за кордоном

01.08.2016, 21:00
Літо в розпалі, і для студентів це чудова нагода для відпочинку та реалізації свого потенціалу. Найчастіше на канікулах вони відпочивають вдома, в теплому сімейному колі, з друзями, мають можливість виділити час на саморозвиток, подорожі, активні розваги та набратись сил перед наступним етапом студентського життя.
Проте все частіше юнаки та юнки замість відпочинку обирають можливість підзаробити. В Україні популярними студентськими підробітками є сезонні роботи, роздавання візитівок і буклетів та сфера обслуговування. Нерідко можна зустріти студентів, які вже почали працювати за спеціальністю та поступово крокують до кар’єрного успіху .
Проте сьогодні студентство не обмежує себе лише Батьківщиною та без вагань береться за роботу й в інших країнах. Такі поїздки не лише дають можливість заробити, а й дарують молоді нові враження та можливості:
– До волонтерського табору я їду працювати, а там мене будуть забезпечувати житлом і харчуванням. Коли дізналася, що можна поїхати до Іспанії на два тижні в табір, навіть не роздумувала. Це унікальна можливість побачити країну, пожити стільки часу там, не витрачаючи багато грошей на житло та харчування. Величезним плюсом для мене є те, що табір інтернаціональний. Тобто там будуть люди з різних країн, а це безцінний досвід, можливість поспілкуватися з ними і, звісно, покращити рівень своєї англійської. Щодо роботи, то це, як на мене, буде дуже пізнавально. Наш туристичний табір буде в маленькому містечку, а завдання – покращити там туристичну індустрію, тобто показати, що є цікавого та привабливого, — розповідає студентка ТНПУ ім. В. Гнатюка Надія Вихристюк, яка поїхала за обміном працювати в Іспанію.
Такими програмами починає користуватись все більше і більше студентів. Робота за обміном дає можливість молоді попрацювати та ознайомитись зі способом життя інших народів. Та все ж найпопулярнішим видом студентської діяльності влітку залишається програма обміну, призначена для студентів, які бажають ознайомитися з культурою США, відпочити та заробити гроші під час літніх канікул. За умовами програми, студенти вирушають на роботу в США, заробляють певну суму грошей та, за бажанням, витрачають її на подорож Америкою або інші розваги чи речі, пише Народне слово
– У мене з’явились нові друзі, рівень англійської значно покращився, та й взагалі, я побачила, як можна жити. Поїхала за власним бажанням і ні краплі не шкодую. Чесно кажучи, сумнівалася лише в одному: чи отримаю я візу. Можливостей тут безліч перед тими, хто хоче їх бачити. Якщо в тебе немає диплома, ти все одно можеш чогось добитися, навіть якщо підеш на звичайні курси. Дуже багато українців приїжджають з розумінням того,що вони житимуть в “шоколаді” навіть,якщо працюватимуть, так би мовити, на “чорній” роботі. Дуже шкода, що ці люди думають так обмежено. Як на мене, США – це мільярд (я не перебільшую) можливостей. Починаючи від освітніх і закінчуючи тим, що ти можеш побачити життя людей, у зовсім іншій країні, порівняти їх культуру, рівень життя та традиції зі своїми. Як на мене, це чи не найбільший плюс від перебування у іншій країні, ? ділиться думками студентка Катерина Гіза, яка протягом літа знайомиться з життям Америки.
Сучасні студенти денної форми навчання в нинішніх складних соціально-економічних умовах прагнуть поєднувати навчання і роботу. Мотиви працювати у студентів не завжди тільки матеріальні. Молодь часто прагне до самостійності, можливості професійного зростання та підвищення культурного рівня.
Надя-Вихристюк-399x418
Катя-Гіза-400x418

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
296