Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Як правильно підібрати сонцезахисний крем для дитини. Поради педіатра

Як правильно підібрати сонцезахисний крем для дитини. Поради педіатра

28.06.2016, 21:45

Як гадаєте, у співвідношенні марка-ціна сонцезахисного крему, який відсоток захисту для вашої дитини? Яким маркам довіряють педіатри? І чи це, загалом, той засіб на якому варто економити?

Пригадаємо, що сонячні промені складаються з UVA (95%) та UVB частин (5%). Буква «А» — Age (старіння) та Allergies (алергія). Буква «В» — Bronzing (засмага) та Вurns (опіки).

UVB промені досягають епідермісу (верхні шари шкіри), UVA промені — епідермісу і дерми (проникають глибше).

Особливість UVA променів полягає у тому, що вони хоч і не відчутні на шкірі, але проникають крізь хмари та різні матеріали (скло, тканини).

UVB промені збільшують синтез меланіну (коричневе забарвлення шкіри) та стимулюють синтез вітаміну Д, однак  можуть спровокувати гіперпігментацію, опіки, мутацію генів у клітинах.

Не завжди сонечко тільки оздоровлює. Надмірне сонячне опромінення сприяє зниженню імунної системи і такі діти можуть мати схильність до інфекцій, наприклад герпесвірусних.

При виборі сонцезахисного крему для дитини зверніть увагу на:
достатній ступінь захисту від UVB та UVA променів. На баночці з кремом повинно бути вказано UVB+UVA або SPF 50 і PPD 39; співвідношення, згідно зі стандартами Європейської комісії, SPF/PPD ?2,5. Останній індекс теж повинен бути прописаний на етикетці. Переважно для дітей засосовується захист 50. Якщо шкіра у малюка смугла і ви вже не перший день перебуваєте під сонечком, можна використовувати захист 30; водостійкий ефект (звичайно він не є тривалий): особливо це стосується відпочинку біля водойми. Діти часто люблять «мокнути» у воді, де найчастіше і обгорають; безпечний: тобто, не мати різноманітних фарбників та ароматизаторів, які присутні у кремах для дорослих. Адже шкіра малюка дуже чутлива до різних інгредієнтів і, незабуваємо, що змащені кремом руки часто опиняються у роті дитини; гіпоалергенний: якщо дитина схильна до алергії, краще перед використанням крему спробувати нанести його на невеличку ділянку (переважно внутрішня частина передпліччя) та спостерігати протягом доби.

Тому зрозуміло, що якісні креми, які виготовлені з дотриманням усіх вищенаведених вимог, будуть коштувати дорожче. Мої рекомендації, як лікаря і мами двох діток, купувати тільки аптечні засоби, що мають відповідні сертифікати. Наприклад, Anthelios dermo-pediatrics (фірми La Roche-Posay).

Використовувати спрей чи молочко — не має суттєвого значення, оскільки розпилення спрею місцеве і, всерівно, потребує рівномірного розподілу руками.
446797678_afc6cf3788_o_resize

Як використовувати сонцезахисний крем:
наносити крем потрібно рівномірно, щоб покривав усі видимі частини тіла (особливо ніс, вуха, плечі); наносити за 30 хв. до виходу на вулицю; повторно використовувати кожні 2 год; після купання обов’язково змастити шкіру знову.

Зверніть увагу: деякі ліки, наприклад бісептол, неграм, тербінафін, дермадрін (останній від укусів комарів) можуть збільшувати чутливість до сонячних променів. У інструкції вказано посилюють фотосенсибілізацію. У таких випадках необхідність сонцезахисних кремів зростає.

Неможливо заперечити давно доведений факт, що використання сонцезахисних кремів попереджує розвиток меланоми (раку шкіри).

VERSAL

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
218