Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Суд віддав на розвиток Івано-Франківська 86 мільйонів гривень

Суд віддав на розвиток Івано-Франківська 86 мільйонів гривень

26.06.2016, 16:45

Господарський суд Івано-Франківської області зобов'язав міську раду укласти договір про пайову участь з ТОВ "Арсенал Сіті " на умовах компанії.

У 2006 році компанія і міськрада уклали договір про співпрацю, за яким "Арсенал Сіті" зобов’язався сплатити пайову участь у розвитку інфраструктури. Йшлося про житлові забудови двох ділянок загальною площею 17,36 га в межах вулиць Коновальця, Чорновола, Сорохтея та Національної гвардії, інформує 0342.ua з посиланням на "Вікна".

В обов’язки забудовника входило спорудження та розвиток інженерно-транспортної інфраструктури житлового мікрорайону, передача міськраді 10 % житлової площі, зведення і передача в комунальну власність школи на 700 місць та двох дитячих садків на 90 місць кожен.

У 2011 році вступив у силу закон "Про регулювання містобудівної діяльності", який передбачає, що пайова участь виконується в грошовій формі, тобто з перерахуванням замовником будівництва коштів до місцевого бюджету. Тому компанія вирішила, що підписаний раніше з міськрадою договір не відповідає цьому закону.

У 2014 році міськрада створила робочу групу з метою приведення договору про пайову участь у відповідність до чинного законодавства. Компанія надіслала проект договору, але він так і не був підписаний.

Суд взяв до уваги часткове виконання зобов’язань компанією, яка вже передала міськраді 7% житлової площі (13631 кв. метрів), перерахував вартість нерухомості і визнав виплату компанією пайової участі на суму 86,82 мільйона гривень.

Суд задовольнив позов «Арсенал Сіті» до міськради і видав рішення про спонукання до укладення договору про пайову участь у редакції, запропонованій забудовником.

Згідно з цим договором, попередній розмір пайового внеску складає 44,90 мільйона гривень. Водночас, на момент укладання договору забудовником вже виконано пайову участь на 86,82 млн гривень через передачу житлової площі. Зазначено, що остаточний розмір пайового внеску буде розраховано відповідно до договору, після затвердження технічного паспорту та загальної вартості будівництва.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
185