Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільські учні у новому навчальному році не вчитимуться більше по суботах?

Тернопільські учні у новому навчальному році не вчитимуться більше по суботах?

21.06.2016, 22:00
Структуру навчального року та строки проведення канікул у новому навчальному році встановлюватимуть загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою.
При цьому навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності має розпочатись у День знань - 1 вересня і закінчитись не пізніше 1 липня наступного року. Про це йдеться у листі, підписаному нещодавно Міністром освіти і науки Лілією Гриневич повідомляє Освіта.UA.
Також листом передбачено, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин, температурний режим тощо). У межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, школами має бути встановлена тривалість навчального тижня на весь навчальний рік. У випадку встановлення 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах не допускається. Бо це, вважають в Міносвіти, призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів. Окрім того, менша кількість проведених вчителем уроків через об’єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
185