Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині відбувся військово-патріотичний вишкіл для молоді

На Тернопільщині відбувся військово-патріотичний вишкіл для молоді

17.06.2016, 20:00
Військово-патріотичний вишкіл для молоді відбувся у рамках святкування 125-ої річниці від дня народження Євгена Коновальця.
Захід організував відділ сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації за сприяння голови Тернопільської державної адміністрації. Вишкіл провели на території Гвинтівкового артилерійського полігону в селі Біла Тернопільського району.
«Головна мета подібних заходів – популяризація Служби Оборони України, формування територіальної оборони на Тернопільщині, — відзначив голова обласної держадміністрації Степан Барна. — Тож відповідно до указу Президента, ми повинні проводити військовий всебічний вишкіл для нашої молоді. Сьогодні нам потрібні люди, які хочуть і вміють тримати зброю в руках. Враховуючи й те, що планується відновлення військової частини на території Тернопільської області. В найближчому часі подібні заходи проводитимуться частіше. Учасниками будуть не лише молоді люди з обласного центру, а й з усієї області».
Участь у вказаному вишколі взяли представники різних молодіжних громадських організацій. Спеціально для них були проведені різні навчальні тренування по тактико-технічним характеристикам зброї, вогневій зброї, збірки і розбірки автоматів. Також, провели інструктаж по наданню першої медичної допомоги і по рукопашному бою.
«Подібні військово-польові збори проводяться вже втретє, — додає начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний – тренування відбуваються з допомогою нашої 44-ої артилерійської бригади, а також громадських організацій «Спілкиа воїнів афганців», «Козацька десантура», «Сакура» та «Люті їжаки».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
216