Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі на ярмарку продавали веганське мило, валяні ботильйони і вишивані метелики

У Тернополі на ярмарку продавали веганське мило, валяні ботильйони і вишивані метелики

13.06.2016, 22:00
Веганське мило, валяні ботильйони, вишивані метелики й адигейський сир – чого тільки не побачиш на тернопільському ярмарку! 44 місцеві умільці взяли участь у виставці-ярмарку 12 червня в Українському домі «Перемога».
Під свою опіку тернопільських народних майстрів взяли відомі місцеві активістки: бізнес-вумен та тренер Олена Дейнека та спортсменка, організаторка Ліля Проць.
– Ми побачили, що тернополяни мало знають про тих людей, які роблять шедеври своїми руками. А такі є практично у кожній родині. Дуже добре було б, якби тернопільська громада дізналася про людей, котрі мають золоті руки, світлі душі, гарні голови, добрі натури. – розповідає Тернопільські липі Олена Дейнека. – Ліля мене підтримала, оскільки ми дві активні, ініціативні, маємо широкі зв’язки, успішні та реалізовані, а отже, можемо допомагати іншим. У мене радіє дуже і чухається гаманець, адже люди принесли чудові речі.
Проект має соціальну сторону: люди з особливими потребами беруть участь у ярмарку безкоштовно. Для всіх інших реєстраційний внесок становив 50-150 грн залежно від розміру експозиції – ці кошти покривають організаційні витрати.
– Також ми збираємо гроші на пандус для реабілітаційного центру – кожен, хто купує дитячі малюнки, допомагає у цій справі. У майбутньому ми плануємо що майстри дадуть по одному виробу на окремий стелаж, а виручені кошти з продажу підуть на благодійні цілі, – додає Ліля Проць.
– У нас грандіозні плани. Цю подію ми запланували як постійну. Тут же ж ми будемо проводити ярмарок 26 червня. А також хочемо провести такі заходи у липні та серпні, – каже пані Олена. – Якщо все буде добре, ми будемо ініціювати перед майстрами ідею створення організації або ініціативної групи, для того, щоб вони самі могли виступати як частина громади. Влітку у нас в Тернополі проводиться багато подібних заходів, а ми б хотіли, щоб існував осередок, який не тільки об’єднав учасників громади, а крім того став туристичною родзинкою. Гості міста могли б зайти і придбати щось безпосередньо на згадку про Тернопіль.
– Це буде країна талантів з показами мод, майстер-класами і семінарами. Ми хочемо вийти на рівень, аби хоча б двічі у місяць проводити ярмарок, – продовжує компаньйонка.
Дехто з майстринь, як от Марія Бариш із Бережан, часті гості на подібних виставках. Про її вишукані прикраси з бісеру знає вже вся область. Для інших – це дебют і перший шанс заявити про себе.
– Відомі тернополяни можуть замовити у цих майстрів речі під своїми брендом, – каже Ліля Проць. – Я вже дещо для себе пригледіла. Дуже класно було б мати сумочку «Ліля Проць» чи шкатулку.
Організатори кажуть, що мають на меті навчити купувати навіть не так українське, як тернопільське: адже майстрів багато в Україні, але треба популяризувати саме місцевих. До того ж, ініціатори прагнуть започаткувати моду дарувати одне одному подарунки, створені своїми руками. Можливо, у недалекому майбутньому тернопільський ярмарок може скласти конкуренцію знаменитому «сорочинському», а то й перевершити його за масштабами.
5678

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
207