Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині триває естафета свят замків

На Тернопільщині триває естафета свят замків

11.06.2016, 10:02
Урочистості вже відбулись у Збаражі, Кременці та Бережанах. Наступним прийматиме гостей  цієї неділі Сидорівський замок, що на Гусятинщині.
НАЗАР ЯВОРСЬКИЙ, начальник відділу туризму ТОДА: «Не так часто там щось відбувалося і я думаю, що інтерес буде до цього свята не тільки як до свята замків, а це свято замку спричинить той інтерес, що дуже багато людей захочуть відвідати цей замок, бо багато десь бачили в різних матеріалах, але не кожен туди їздив, бо це скажемо не є там на основній трасі, тому потік туристичний там є трошки менший, але я думаю, що якраз недільне свято замку спричинить те, що люди поїдуть, подивляться на цей прекрасний замок».
Для кожного свята замку організатори готують окремий сценарій, а щодо цікавинок сидорівського недільного дійства, то свято відзначатимуть  у спортивному дусі, передає ІНТБ
 НАЗАР ЯВОРСЬКИЙ, начальник відділу туризму ТОДА: «В Сидорові, власне, буде одна з частин свята замку, це будуть сільські спортивні ігри, тобто в різні способи, так як ми і ставили собі на меті, в різні способи привертати увагу до тих замків і різні заходи, які так чи інакше проводять села, міста, громади – їх варто проводити на замку, щоб кожен раз пам’ятати про ці об’єкти і шукати можливості їх якось оберігати, допомагати і таким чином».
Також 12 червня  на святі замку у Сидорові буде концерт, виставка ретро-автомобілів та ще чимало цікавого, додає Назар Яворський.
До слова, подібні дійства запланували провести в одинадцяти замках нашого краю. Закінчиться святкова естафета на Покрови, 14 жовтня у Вишнівецькому палаці.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
145