Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Нацбанк оприлюднив рівень інфляції у травні поточного року

Нацбанк оприлюднив рівень інфляції у травні поточного року

10.06.2016, 23:32

У травні показник інфляції становив 7,5% після досягнення пікового значення у 60,9% у квітні минулого року, як повідомляє прес-служба Нацбанку. На кінець 2016 року НБУ прогнозує індекс споживчої інфляції на рівні 12%, що відповідає цільовому показнику інфляції.

Експерти передбачають певне прискорення інфляції до кінця року переважно пов’язане із подальшим переглядом регульованих тарифів. У середньостроковому періоді очікується уповільнення інфляції, оскільки вплив більшості економічних шоків на цінову динаміку буде вичерпано, про що повідомляється у звіті про фінансову стабільність країни.

Також в НБУ констатують, що на фоні низького приватного попиту суттєво зросла частка виробничих потужностей, що не використовуються, а це також послаблює інфляційний тиск.

На 2017 рік фінрегулятор встановив цільовий показник інфляції на рівні 8%.

Протягом п’яти місяців 2016 року тривало поліпшення макроекономічного середовища, що сприяло стабільнішій роботі банківського сектору та зниженню ключових ризиків. Економічне зростання країни, як прогнозують фінексперти, відновлюватиметься, але все ще буде досить повільним і за прогнозами становитиме 1,1%.

Разом з тим, в Нацбанку наголошують, що для України критично важливим є збереження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями з метою поновлення міжнародних золотовалютних резервів та мінімізації ризиків різкого зміни курсу гривні.

Також НБУ очікує, що в цілому валютний ринок протягом другого півріччя 2016 року залишатиметься збалансованим і ризиків суттєвої волатильності обмінного курсу можна буде уникнути, якщо не буде ескалації війни на Донбасі, різких змін у фіскальній політиці (зокрема через незаплановані перегляди соціальних стандартів та заробітних плат), а також за умови відновлення фінансування МВФ та іншими офіційними кредиторами.
1465542730__nf1_novyy-razmer

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
232