Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Що змінилось у Тернополі після впровадження нової маршрутної мережі?

Що змінилось у Тернополі після впровадження нової маршрутної мережі?

10.06.2016, 21:30
З 1 червня у Тернополі запрацювала нова маршрутна мережа. Як і передбачалось, у місті з’явилися три нові маршрути. Ще кілька зазнали невеликого коригування. В управлінні транспорту міськради зазначають, що всі зміни відбулися на основі звернень громадян.
Нагадаємо, нову маршрутну мережу виконком міської ради затвердив ще у січні цього року. Та в дію вона вступила лише з 1 червня.
Конкурсний відбір перевізників, який нещодавно відбувся у місті, проходив із врахуванням змін, тому вони готові до нововведень. Загалом у Тернополі з’явились три нові маршрути – №21, №26, №28. Їх створили на основі двох діючих - №28 та №28А, пише Номер один.
- Раніше працювали маршрути №28 та №28А, - розповідає начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський. – Вони були довжелезними і фактично через це стали збитковими, малоефективними та нерентабельними. Пасажири довго очікували на зупинках. Тому зараз ми зробили їх наполовину коротшими. У результаті збільшилась інтенсивність руху транспортних засобів.
Як повідомляють в управлінні транспорту, на маршруті №21 наразі працюватимуть два автобуси. Інтервал руху - 15-17 хв. Кажуть, цього достатньо, щоб справитися з наявним пасажиропотоком.
Автобус рухається від вул. Коновальця до залізничного вокзалу, далі - до нового ринку і в зворотному напрямку. До цього він робив «петлю» на «Дружбу». Через це пасажирам доводилось довго очікувати транспорту. Також із 1 червня напротивагу маршруту №28А, який курсував до гіпермаркету «Епіцентр», з’явився  маршрут №26.
Коригування відбулися і на автобусному маршруті №4.
- Мешканці Східного масиву подали клопотання про те, що вони хочуть мати автобусне сполучення з залізничним вокзалом. Тепер маршрут №4 курсує з вул. Л.Українки, вулицями Слівенська, С.Бандери на вул. Б.Хмельницького до залізничного вокзалу.  Далі - за встановленим маршрутом до мікрорайону «Новий Світ», - пояснює Ігор Мединський.
Наразі в управлінні транспорту думають над організацією пасажирських перевезень на вул. Гайова – до розважального комплексу «Алігатор».
- До нас надійшли такі звернення. Наразі пропозиція опрацьовується проектантами, вивчаємо, кому належать земельні ділянки і як правильно організувати рух, - каже Ігор Мединський. – Стан дорожнього полотна дозволяє там безперешкодно курсувати транспорту.
Розглянули, розповідає Ігор Мединський, і прохання мешканців вулиці Чернівецької. Зараз готують проектно-кошторисну  документацію, аби пустити туди маршрутний автобус. Щоправда, зробити це через щільну забудову масиву не просто.
Загалом при формуванні нової мережі враховано 80% пропозицій тернополян, які надійшли в наше управління, зазначають посадовці. Певні моменти не вдалося реалізувати через суперечності з законодавством.
Водночас тролейбусна мережа працює без змін та за звичним графіком.  Нововведень тут чекають лише наприкінці року, після введення в експлуатацію нової тролейбусної лінії на вул. Текстильній – Леся Курбаса. На її будівництво з міського бюджету виділено понад 11 млн. грн. Пpoтяжнicть цiєї лiнiї cтaнoвитимe мaйжe п’ять кiлoмeтpiв. Вoнa cтaнe чacтинoю мapшpyтy, який з’єднaє нaйвiддaлeнiшi paйoни мicтa – «Аляcкy» тa «Дpyжбy».
Наразі розглядаються пропозиції пycтити чepeз вул. Тeкcтильнy мapшpyт №3 aбo №5. Зокрема, КП «ТЕТ» запропонувало змінити маршрут №3, щоб із вулиці Курбаса тролейбус повертав не на вул. Морозенка, а до «Подолян» і далі вулицею Текстильною повз митницю та бавовняний комбінат виходив на кільце біля салону меблів «Нова». А далі є кілька варіантів: через вул. Б. Хмельницького, центр (повз Кооперативний технікум) на масив «Дружба» – вулицю Карпенка. Або ж на «Дружбу» через вулицю Крушельницької, не заїжджаючи на залізничний вокзал. В обох випадках повертатиметься тролейбус назад через ринок, що на вул. Живова.
ВАРТО ЗНАТИ
Зупинки на маршруті №21: вул. Коновальця - маг. «Універсам» - «Текстильник» - вул. Ш.Руставелі - вул. Збаразька - Залізничний вокзал - Центр - вул. Шептицького - Новий ринок - пров. Цегельний - Новий ринок - Центральний ринок - Автовокзал - АТП - вул. Острозького - 1-ша міська лікарня - Залізничний вокзал - вул. Збаразька - вул. Ш.Руставелі - маг. «Текстильник» - «Універсам» - вул. Коновальця.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
198