Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Які “сюрпризи” чекають тернопільських абітурієнтів під час вступної кампанії?

Які “сюрпризи” чекають тернопільських абітурієнтів під час вступної кампанії?

03.06.2016, 21:00
Майже через місяць на Тернопільщині розпочнеться вступна кампанія.
Її терміни цього року значно скоротили. Документи до вищих навчальних закладів можна буде подати – з 11 до 27 липня. Абітурієнтам радять надавати перевагу електронній формі подачі заяв.
Цього року зберігається система пріоритетності заяв. Абітурієнти зможуть подати до п’ятнадцяти заяв на п’ять спеціальностей за державним замовленням.
«Система пріоритетності була успішною в минулому році, за цією системою 85% вступників були зараховані під час першої хвилі. Серед нововведень також те, що цього року дещо скорочений термін подачі документів. Робити його більшим нині немає потреби. Адже більшість абітурієнтів подає заяви в електронному вигляді. Важлива цьогорічна вимога – у кожному вищому навчальному закладі має працювати веб-сайт, за допомогою якого можна буде надсилати заяви», – сказав ЗЗ в. о. директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.
Незмінним у 2016-му році залишається принцип подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. Також вищі навчальні заклади формуватимуть для абітурієнтів прохідний бал.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
182