Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільські бійці АТО хочуть, щоб їм виділили землю на Львівській трасі

Тернопільські бійці АТО хочуть, щоб їм виділили землю на Львівській трасі

02.06.2016, 21:00
Тернопіль, близько 10-ї ранку. Поблизу головного корпусу ТНЕУ збираються учасники АТО. Кажуть: прийшли, щоб зустрітися з ректором закладу, аби обговорити питання виділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво для учасників АТО на вулиці Львівській. Один з тих, хто прийшов – Михайло Собчак. Чоловік розповідає: в зоні АТО провів близько 8 місяців. Призвали його під час другої хвилі мобілізації.
МИХАЙЛО СОБЧАК, військовослужбовець, учасник бойових дій: «Демобілізований я був в травні 2015 року. І на черзі – з червня 2015 року. Як і більшість моїх товаришів, колег – усі на черзі, уже список більше як тисяча людей. Закрили якусь частину вулицею Микулинецькою. А по землі на вулиці Львівській – триває уже це рік, рік часу уже майже ми чекаємо».
РУЖЕНА ВОЛЯНСЬКА, голова правління ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання учасників АТО Галичини»: «Спочатку в нас були з вересня (хронологія коротка) – це громадські слухання з міським головою. Оскільки не було, відповідно, прийняте рішення міської влади щодо виділення земельної ділянки. Пізніше консенсус знайшовся. Міський голова сказав, що домовився з ректором Тернопільського національного економічного університету щодо виділення земельного масиву так званого нового, котрий буде називатися масив «Львівський». Відповідно, на сьогоднішній день прийняті всі рішення міською радою. Це щодо збільшення меж міста, щодо прийому цього масиву «Львівський» в межі міста Тернополя».
Не заперечують, запевняє Ружена Волянська, і у Міністерстві освіти. Тепер залишається тільки, аби дали згоду в самому університеті, передає ІНТБ
РУЖЕНА ВОЛЯНСЬКА, голова правління ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання учасників АТО Галичини»: «Це останнє рішення, останній підпис ректора ТНЕУ, котрий має зібрати вчену раду, остаточну вчену раду, і, відповідно, дати згоду на виділення цієї земельної ділянки площею 84 гектари землі в межі Тернополя для учасників АТО, чітко».
МИХАЙЛО СОБЧАК, військовослужбовець, учасник бойових дій: «Ми сподіваємось, що ректор зрозуміє, що ми тільки з позитивом, і чекаємо позитив від нього».
Втім, ректора вишу на місці не застали. Як пояснили у приймальні, Андрій Крисоватий – у відрядженні. Не було і уповноважених осіб. Врешті, деякі роз’яснення візитерам надала керівник юридичного відділу.
 ЛЮДМИЛА ТРУФАНОВА, начальник юридичного відділу ТНЕУ: «Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», відповідно до статуту нашого навчального закладу, це питання має вирішуватися тільки на конференції трудового колективу. Це єдиний, прямо в цьому законі записано, єдиний орган, який може винести це питання. Дати вам відповідь, коли буде конференція, я не можу, я не правомочна. Конференція планується раз в рік».
РУЖЕНА ВОЛЯНСЬКА, голова правління ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання учасників АТО Галичини»: «Будь ласка, повідомте вашого ректора: до 10 числа відрядження закінчиться, відпустка ще не почалась. Будь ласка, наступний тиждень скликати позачергову конференцію трудового колективу. І дати згоду на виділення цього масиву, земельної ділянки площею 84 гектари учасникам АТО або учасникам бойових дій».   
Якщо їхніх вимог не виконають, активісти кажуть: готові розбити під університетом наметове містечко та навіть їхати під стіни профільного міністерства.
ЛЮДМИЛА ТРУФАНОВА, начальник юридичного відділу ТНЕУ: «Питання треба вирішувати конструктивно. Ніхто ніколи не сказав «ні». Сказали, що ці питання будуть врегульовані наступним чином. А оскільки увійшов в дію новий законодавчий акт, який прописує, бо раніше не було, раніше ці питання врегульовувала вчена рада. На сьогоднішній день, в світлі нового законодавчого акту ці питання вирішують тільки конференцією. Вчена рада це питання заслухала, але рішення не прийняла. Тому, я думаю, що ваші побажання будуть передані керівництву і питання буде розглянуте».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
237