Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Пенсії переселенців переводять в Ощадбанк

Пенсії переселенців переводять в Ощадбанк

02.06.2016, 21:00

Згідно з постановою Кабінету Міністрів № 167 від 14.03.2016 р., з 1.07.2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам буде здійснюватись виключно через відділення Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України".

Починаючи з 1 червня пенсіонери, які обслуговувалися в інших банках, обслуговувались в поштових відділеннях, повинні будуть перейти на обслуговування до "Ощадбанку" (написати заяву про перехід на обслуговування і відкриття рахунку в цьому банку).

Внутрішньо переміщеним особам з серпня цього року будуть видавати електронні пенсійні посвідчення.

Електронне пенсійне посвідчення виготовлятиметься на ім’я особи, якій призначено пенсію. У новому документі зазначатиметься графічна та електронна інформація про власника та його електронний цифровий запис. Крім того, вказуватимуться відомості про вид пенсії, групу, причину інвалідності й строк, на який встановлено інвалідність.

Виготовлення електронного посвідчення здійснюватиметься протягом 30 робочих днів з дня прийняття заяви, яка подається до територіального органу Пенсійного фонду України.

Такий документ видаватиметься у вказаному в заяві відділенні банку особисто пенсіонеру (або законному представнику), за умови, що буде пред’явлено документи, за допомогою яких банк зможе ідентифікувати таку особу.

Нове пенсійне посвідчення, як платіжна картка, діятиме до трьох років за умови, що фізична ідентифікація одержувача пенсії у відділенні банку відбуватиметься перші два рази кожні шість місяців, а надалі – кожні дванадцять місяців. Таке пенсійне посвідчення використовуватиметься як платіжна картка до закінчення строку її дії, або в разі закінчення строку призначення пенсії.

Для отримання консультацій та написання заяв просимо звертатись в управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 44, 4 поверх, кабінет № 11, телефон: 72-56-53.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
220