Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині правоохоронці до кінця вересня шукатимуть посіви маку та коноплі

На Тернопільщині правоохоронці до кінця вересня шукатимуть посіви маку та коноплі

26.05.2016, 20:30
Упродовж чотирьох місяців працівники поліції спрямовуватимуть свою роботу на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель.
Правоохоронці нагадують мешканцям області, що за незаконний посів або вирощування наркотичних рослин передбачена кримінальна відповідальність. Так згідно статті 310 Кримінального кодексу України за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
А вже за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
А тому, щоб не поповнювати кримінальну статистику злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків тернопільський керівник тернопільського оперативно-пошукового відділу територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Володимир Строїч роз’яснює, що згідно українського законодавства право вирощувати нарковміснірослини для промислових потреб мають тільки юридичні особи, які отримують спеціальні дозволи різних інстанцій.
Наркотичні злочини фіксуватимуть навіть з повітря, адже у деяких районах Тернопільщини поліцейські будуть використовувати авіацію для виявлення незаконних посівів.
Операція триватиме до кінця вересня.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
227