Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → 16 млн грн коштуватиме Івано-Франківську сортувальна лінія сміття

16 млн грн коштуватиме Івано-Франківську сортувальна лінія сміття

26.05.2016, 19:41

Сьогодні, 26 травня, розпочалася двохденна конференція "Відходи в енергію". До Івано-Франківська з'їхалися педставники Міністерста регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерства екології, представник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», а також підприємці з усієї України, які дотичні до сфери енергоефективності.

Зустріч проходить в готелі "Станіслав", ? повідомляє 0342.ua

Міський голова, який відкрив конференцію, повідомив, що тема енергоефективності для міста важлива і не нова. Зокрема відмітив, що міський полігон сміттєвих відходів заповнений уже на 75%. Через це міською владою прийнято рішення вже цього року поставити сортувальну лінію сміття.

"Будемо продавати сміття, як паливо нашому цементно-шиферному комбінату. Це найбільш реалістичний напрямок", ? заявив міський голова. 

Така сортувальна лінія обійдеться обласному бюджету у 16 млн грн. За виділення даних коштів обласні депутати мали б проголосувати у липні. Осушувальні цехи для такого сміття побудує завод за власний кошт. 

З майбутніх енергоефективних планів Марцінків озвучив також будівництво біогазової установки. 

Загалом, щорічно в Україні утворюється 13 млн тон твердих побутових відходів на 6-ти тисячах полігонів в Україні. Загалом 2,6 млн тон усіх таких відходів є токсичними. 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
160