Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → А ти в тренді? ТОП-10 найпопулярніших книг серед франківців

А ти в тренді? ТОП-10 найпопулярніших книг серед франківців

21.05.2016, 20:30

Користь від читання чимала. Доведено, що читання підвищує мозкову діяльність, збільшує словниковий запас, долає стрес та додає впевненості у собі.

В час інтернет технологій ми читаємо дуже багато - стрічка новин нон-стоп, улюблені блоги, журнали онлайн, соцмережі. Проте людське око краще сприймає інформацію, надруковану на папері, ніж ту, яка світиться на моніторі комп’ютера чи планшета. Крім того, читаючи з паперового носія, очі втомлюються значно менше.

Зараз полиці книгарень рясніють книжковим різноманіттям. Тож ми вирішили поцікавитись у книгарнях міста, що найбільше читають іванофранківці цієї весни.

Ешлі Венс "Ілон Маск"

Серед легенд технологічного бізнесу, мабуть, саме Ілона Маска найбільше обдаровують гучними епітетами та приголомшливими порівняннями: його називають і Леонардо да Вінчі нашої епохи, і новим Стівом Джобсом. Без нього не було би ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замірився не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі супер-зарядок для електромобілів, але й розпочати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною.

Знаний у світі технологій американський журналіст Ешлі Венс зміг отримати ексклюзивний доступ до Маска, одного з найвідчайдушніших підприємців Кремнієвої долини і світу, а також до його родини, колег та друзів. Ця книжка відстежує його шлях від непростого дитинства у Південній Африці й аж до сходження на вершини світового бізнесу. Венс проінтерв’ював майже триста осіб та провів понад 50 годин у розмовах з Маском, аби розповісти історію компаній, які змінюють світ та розкрити непросту особистість підприємця-інноватора, який втілює в реальність задуми планетарного та міжпланетного масштабу.

MuskPromoCover Генрі Форд "Моє життя та робота"

Про Генрі Форда ще за його життя складали легенди, та й досі певні факти його біографії не є остаточно підтвердженими чи спростованими. Проте, незаперечним залишається те, що сенсом його життя була робота. Понад усе Форд прагнув створити машину,яка працюватиме вічно. На шляху до втілення мрії він, завдяки вірі у неможливе, здійснив переворот у мисленні власного оточення й майбутніх поколінь, які теж змінили своє ставлення до грошей, успішного бізнесу й роботи. Форд вважав, що саме мислення є найважчою роботою, на яку здатна людина. Це, ймовірно, є причиною, чому ми маємо так мало мислителів. Форд невтомно шукав відповіді на складні питання людської історії, як-от: чому існує бідність; що робить гроші грошима і які можливі трюки в рамках нинішньої фінансової системи, через які різні нації й народи потрапляють під контроль небагатьох людей; чого очікувати від майбутнього... Про це, а також про те, як виглядає і працює ідеальний продавець у компанії Форда, чи справді нам потрібні автомобілі і навіщо привчати дітей інвестувати в себе – прочитаєте на сторінках цієї унікальної книги.
3a65a221_cf06_11e4_b3bd_005056004a1d_740aa448_cf06_11e4_b3bd_005056004a1d.resize1

Айн Ренд "Атлант розправив плечі"

Події роману відбуваються в утопічних Сполучених Штатах у невизначений час. Як помітив Едвард Йонкінс, «Історію можна водночас назвати анахроністичною та безчасовою. Структура промислового виробництва схожа на пізні 1800-ті, настрій справляє враження подібне до депресії 1930-тих. Як соціальні звичаї так і рівень технологічного розвитку нагадують 1950-ті.» Доступно багато технологій 20-го століття, металургійна промисловість та залізниця відіграють важливу роль; реактивні літаки представлено як порівняно нову технологію, а телебачення менш впливове за радіо. У той час, як згадується багато інших країн, не згадується Радянський Союз, Друга світова війна, та холодна війна. З сюжету випливає, що країни перетворюються згідно з ученнями марксизму на етатичні держави та називаються «народними республіками» в Європі та Південній Америці. Так, Великобританія тепер зветься «Народна республіка Британія», а монархічний лад, начебто, повалено. Також зустрічаються згадування націоналізації підприємств у цих «народних республіках» та Сполучених Штатах.
Нинішня «змішана економіка» описана в книзі, часто порівнюється з «чистим» капіталізмом Сполучених Штатів 19-го століття, який згадується, як втрачена «золота доба».
9e00877-650-

 Йона Бергер "Заразливий"

Автор поставив собі просте, як на перший погляд, питання: чому одні імена, ідеї, товари та люди стають популярними аж до нав’язливості, тоді як інші, опиняються «за бортом». Чи справді таким дієвим є маркетинг поголосу, як його малюють, чи таки існують певні закономірності створення популярності або навіть заразливості ідеї, думки, товару? І в результаті досліджень найрізноманітніших рекламних кампаній науковці були здивовані: гучна антинаркотична кампанія лише збільшила споживання наркотиків…

Дебютна книжка молодого науковця, що досліджував складний соціальний феномен популярності, теж здобула немалу популярність: у 2013 році посіла друге місце у рейтингу бізнес-книг amazon.com. «Заразливий» став бестселером і за версією New York Times і Wall Street Journal. Книжка перекладена 25 мовами.
002_1_4

Курт Воннегут "Бойня №5"

За своїм жанром «Бойня номер п'ять» (1969) американського письменника Курта Воннеґута (1922-2007) є органічним сплавом історії, психології, соціології, сатири, наукової фантастики та елементів автобіографії. Нервовим центром роману є нищівне бомбардування Дрездена англо-американською авіацією навесні 1945 року. Але як і в будь-якому шедеврі, зміст «Бойні номер п'ять» не обмежується описом цієї події.

Використання кількох перспектив, повна відсутність статики та дидактичності, стрімкі переходи з трагічного в комічне дозволяють Курту Воннеґуту не лише розповісти про цей епізод часів Другої світової війни, але й порушити багато базових питань людського буття. «Бойня номер п'ять» справедливо вважається вершиною творчості Курта Воннеґута й одним із найвищих здобутків американської і світової літератури минулого століття.
Bojnya_nomer_5-800x600

Тарас Прохасько "Непрості"

Роман складається з 20 ненумерованих частин, що мають окремі заголовки, наприклад, «Шістдесят вісім випадкових перших речень», «Листи до і від Беди», «Ситуації в колориті» тощо. Кожен розділ складається з невеликих нумерованих частин завбільшки з один-два абзаци. В сюжеті, що рухається по колу, щораз виникають подібні персонажі. Лейтмотивно виникає образ жінки, що зветься Анна. Опис подій перемежовується з окремими сентенціями афористичного характеру.
img_ELLHC2C31JFVF3Q

Мічіо Кайку "Фізика майбутнього"

У книжці-бестселері Мічіо Кайку досліджує, як три великі наукові революції – квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект, – що кардинально змінили світ в останні сто років, змінять наше життя в ХХІ сторіччі. Спираючись на дослідження, які вже сьогодні проводять в наукових лабораторіях в усьому світі, Кайку передбачає майбутнє, у якому ми вже не будемо пасивними спостерігачами танцю Природи, а натомість перетворимося на активних хореографів матерії, життя й інтелекту. "Фізика майбутнього" – захоплива науково-популярна розповідь, що сплітає докупи найновіші досягнення провідних науковців світу. Книжка ґрунтується на інтерв’ю з понад 300 провідними науковцями, тими, що перебувають на передньому краї науки. Майбутнє комп?ютера, штучного інтелекту, медицини, енергії, космічних подорожей і навіть майбутнє багатства ? про це все можна дізнатися з книжки. 
13122922352839746_f0_0

Анджела Нанетті "Мій дідусь був черешнею"

Ця книга — родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. Така, що зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами.

У Тоніно є мама й тато, які не завжди знаходять спільну мову. Є дідусь і бабуся міські, а є — сільські. І вони зовсім різні, бо живуть у різних світах. І саме сільські дідусь і бабуся — Оттавіано і Теодолінда — словами, вчинками, тим, які вони є, відкривають перед Тоніно, а отже — й перед нами, скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати навіть найскладніші речі та явища. Навіть смерть, яка є невід'ємною частиною життя.

Ця історія — повернення в дитинство з його можливістю неможливого і нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і що, попри сум, несправедливість та розпач, ми таки зуміємо їх побачити, якщо тільки відкриємо до них серце.
miy_didus_buv_chereshneyu

Джордж Орвел "Колгосп тварин"

"Колгосп тварин" був написаний у 1944 році і мав на меті показати західному суспільству справжнє обличчя Радянського Союзу, який, прикриваючись облудною пропагандою і ніби-то соціалістичними ідеями, насправді здійснював репресії над мільйонами власних громадян, водночас прагнучи увесь зовнішній світ перетворити на один великий концтабір за власними лекалами. У той час, коли західні країни ще перебували у полоні ілюзій щодо свого радянського союзника, Орвелл не відразу зміг знайти видавця для "Колгоспу тварин", і перший наклад твору був мізерний. Але подальші події показали, що Джордж Орвелл у своєму діагнозі щодо СРСР виявився у всьому правий, і відтоді "Колгосп тварин" уже постійно перевидавався.

У казковій повісті "Колгосп тварин" в алегоричній формі розповідається про часи становлення СРСР. Зокрема, тут ідеться про революцію 1917 року, про брехливі обіцянки, що "земля – селянам, а заводи – робітникам", розповідається про розкуркулення, примусові переселення, репресії, розстріли і про мільйони замордованих у сталінських концтаборах. От лише замість людей герої цієї повісті – тварини. Але чи так вже вони різняться між собою?
kolgosp

Юстейн Гордер "Світ Софії"

Світ Софії — дитячий роман 1991 року про історію філософії норвезького філософа та письменника Юстейна Ґордера. Переклад на українську виконала Наталя Іваничук, і він був виданий видавництвом «Літопис» в 2007-му.
33799433

Головна героїня роману – 14-річна Софія знаходить у поштовій скриньці листа від загадкового філософа, в якому лише два запитання "Хто ти?" і "Звідки взявся Світ?". З цих запитань починається мандрівка Софії у світ філософії, починаючи від мислителів Стародавньої Греції до доби екзистенціалізму. Захоплююча мандрівка інтелекту і уяви дає нагоду читачеві різного віку подорожувати слідами великих мислителів, відкриваючи таємниці загадкового та багатозначного cвіту. "Світ Софії" став світовим бестселером в 1995 та 1996 роках. 1999 року у Норвегії за мотивами книжки Юстейн Ґордера був знятий фільм "Світ Софії".

А що читаєте зараз ви? Ділимося у коментарях нижче :) 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
251