Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У двох тернопільських школах з'являться інтелектуальні класи

У двох тернопільських школах з'являться інтелектуальні класи

21.05.2016, 19:00
У двох тернопільських школах з нового навчального року з’являться перші класи, у яких навчатимуть за програмою проекту «Інтелект України». Вперше до цього проекту у нашому місті приєдналося дві школи минулого року.
У таких класах навчають за звичайною шкільною програмою, але інформацію подають по-іншому, є також більше занять з іноземної мови та два додаткових предмети.
– У 2016-17 навчальному році наша школа відкриє перший клас за програмою проекту «Інтелект України», – розповіла зз Оксана Залипецька, вчитель початкових класів школи №4. – У межах проекту учні початкових класів навчаються за спеціально розробленим навчальним планом, який має гриф Міністерства освіти. Цей проект був запроваджений у 2006 році у Харкові. Він розроблений таким чином, щоб врахувати вікові особливості дітей, і не лише зберегти, а й збільшити інтерес до навчання. Основна відмінність полягає у методиці подання шкільного матеріалу. Дітей вчать працювати з інформацією. Завдяки міжпредметним зв’язкам, засобам наочності та відеоматеріалам, вивчення навчальних предметів стає зрозумілим і цікавим. Вчителі, які працюватимуть у таких класах їздили до Харкова де знайомилися із тим, як проходять заняття в таких класах. До кожного уроку є свої відео та аудіо матеріали, схеми, таблиці. Кожна дитина отримує набір необхідних навчальних матеріалів. Підручників, як таких немає, є спеціальні книги-зошити, у яких працюють школярі. Усі предмети мають певні зв’язки. Якщо, наприклад діти вивчають творчість Андерсена, то про це говорять не тільки на читанні, а й на математиці, також учні багато працюють з географічними картами. Додатково до загальношкільних предметів введено ще «Навчаємось разом» та «Еврика». Останній починається з другого класу. На цих заняттях учні розвивають творчість, винахідницькі якості, кмітливість, працюють над вирішенням різноманітних складних задач. Музика та образотворче мистецтво йтимуть як один предмет «Мистецтво» – один тиждень малювання, інший – музика. Буде три заняття в тиждень англійської.
Щоб потрапити у такий клас необхідно було пройти спеціально розроблені тести. Це для тих діток, хто вже підготовлений: вміє читати і рахувати. І для тих батьків, які готові платити за навчання і матимуть час, щоб займатися з дітьми вдома. Щомісяця батьки платитимуть за навчальні матеріали 200 гривень.
Минулого року інтелектуальні класи почали діяти у школі №24 та спеціалізованій школі з поглибленим вивченням іноземної мови №1. А з вересня цього року відкриються класи у школі №28 та №4.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
162