Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В мережі оприлюднили фото гуцулів, які потрапили на сторінки National Geographic

В мережі оприлюднили фото гуцулів, які потрапили на сторінки National Geographic

14.05.2016, 22:45

В листопаді 1997 року у виданні National Geographic була опублікована стаття “Портрет села” ("Portrait of village"), яка мала підзаголовок "Гуцули України" і присвячувалася жителям села Криворівня.

Багато фотографів, які відвідують або працюють за кордоном, як правило, щоб сфотографувати ненав’язливо, фотографують з відстані "безпечного" спостерігача, повідомив Рахів.ін.

Але коли Ліда Сухі виклала фотографії з села в Західній Україні, вона була набагато більш ретельною. Вона свідомо обрала ретельно повільний процес. Створення всього кількох експозицій з цим громіздким апаратом займало близько двох годин, вимагаючи участі і терпіння з обох сторін об’єктива. Замість ненав’язливого спостереження створено було навмисну точку зустрічі між ними і народом, який вони фотографувала.

Карпатський регіон, який зображено на фотографії,має особливе значення для пані Сухі. Це місце народження її батька, доктора Dr. Zenon Mychajluk. "Хоча він жив далеко від цього регіону протягом більш ніж 50 років, мій батько досі ставиться до цієї області, як до рідного дому", сказала пані Сухі. Рятуючись від гнітючої радянської системи, батьки пані Сухі жили в таборах для переміщених осіб у 1940 році, перш ніж іммігрувати до Сполучених Штатів.

Влітку 1992 року, з приходом незалежності України, вона і її батько повернулися в Карпатський регіон. Найяскравіші спогади фотографа від її першого візиту включає відкриття скромного будинку, де її батько народився в 1909 році.

Під час цього візиту, гуцули запросили її залишитися. Її 10-місячне повернення до суворого Карпатського регіону з його тяжким зимовий клімат допомогло створити серію портретів сільських жителів.
0d3d19b-gifull31e359e9-gifull618bf890-gifull523bd138-gifull7133e05c-gifull4e67c508-fetchimagef44d6a0-gifull1fbc9bd3-gifull2

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
253