Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі відкрили пам’ятну дошку на честь бійця, який загинув на Луганщині

У Тернополі відкрили пам’ятну дошку на честь бійця, який загинув на Луганщині

12.05.2016, 22:00
Ще одну пам’ятну дошку загиблому Герою АТО відкрили у Тернополі. Її присвятили Володимиру Гарматію, який був командиром мінометного взводу 51-ї окремої механізованої бригади. Майже 2 роки тому він загинув у Луганській області.
Володимир Гарматій – був студентом економічного університету. Закінчив військову кафедру у 2013-му, а вже у 14-му його мобілізували. До 22-го Дня народження військовий не дожив трохи більше тижня. 
Як розповідає начальник центру підготовки офіцерів запасу вишу ВОЛОДИМИР ГУКАЛЮК, в Луганській області, на жаль, прослужив Володимир Гарматій недовго. Але служив він і командиром мінометного взводу, і командиром взводу самохідних гаубіц 122-мм 2С1, і старшим офіцером батареї. І був професіоналом своєї справи. Був справжнім офіцером, офіцером, який показував приклад своїм підлеглим, передає ІНТБ.
«Ви знаєте, наприкінці навчання в нас проводиться польовий вихід – збір на полігоні. На протязі 30-ти діб. І коли закінчився цей польовий вихід, він сказав до мене, товаришу полковник, я би ще хотів залишитися на місяць. Практикувати, постріляти, вивчати якісь тактичні прийоми. Я кажу, хватить, все, вже ти закінчив, вже будеш лейтенантом запаса. Захочеш – підеш служити по контракту. Ми ще тоді не знали, що нас попереду чекає велика-велика війна», - каже ВОЛОДИМИР ГУКАЛЮК.
ВАСИЛЬ ДУБОВИЙ, керівник Тернопільського обласного осередку «Молодіжного Націоналістичного Конгресу»: «Такі люди, як Володимир Гарматій, для організації є дуже символічними. Тому що виховання молодого членства відбувається на прикладах. Рік тому імені Володимира Гарматія була найбільша в Україні теренова гра «Гурби-Антонівці». Цього року вона була імені нашого іншого члена організації – Атаманюка Романа. І такі люди вони є дуже символічними для нас. Вони не є статистикою. І ми будем робити так, щоб молодь також про них пам’ятала і бодай щось робила для того, щоб їхня пам’ять не була забутою».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
215