Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Геніальному художнику – 80 років: у Тернополі погасили поштову марку із зображенням Івана Марчука

Геніальному художнику – 80 років: у Тернополі погасили поштову марку із зображенням Івана Марчука

12.05.2016, 21:30
Ювілей Івана Марчука у Тернополі відзначили введенням в обіг поштової марки.
З нагоди 80-річчя від дня народження Івана Марчука в арт-галереї обласної організації Національної спілки художників України відбулося урочисте спецпогашення поштової марки. 12 травня Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» вводить в обіг та вважає дійсною для оплати послуг поштового зв’язку в усіх відділеннях поштового зв’язку поштова марка № 1497 «Іван Марчук «Скажи мені правду. 1994».
На марці зображена картина Івана Марчука «Скажи мені правду» із циклу «Голос моєї душі», на конверті – портрет художника та фрагмент картини із циклу «Погляд у Безмежність».
З нагоди відзначення ювілею Генія сучасності Івана Марчука на Тернопільщині заплановано ряд заходів, зазначив Віктор Овчарук. Вони відбуватимуться не лише у Тернополі, а й на малій батьківщині художника – у селі Москалівка.
Також у галереї обласної організації Національної спілки художників України відкриють тематичну виставку. В Тернопільському художньому музеї – виставку робіт Івана Марчука з фондів музею і приватних колекцій, у державному архіві області – документальну виставку про життя і творчість митця.
 Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.
Народився 12 травня 1936 року в селі Москалівка Лановецького району Тернопільської області. Увійшов до рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності, який склала британська газета «The Daily Telegraph» у 2007 році.
Загалом у доробку майстра близько п’яти тисяч картин 12 творчих циклів від гіперреалізму до абстрактного сюреалізму.
Нагадаємо, 15 квітня у Тернополі відкрили виставку геніального художника Івана Марчука «Генотип вольності». 

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
249